Példátlan veszély fenyegeti a fákat az Egyesült Királyságban a kártevőktől

Kezdik felismerni a szabad kártevő áramlás veszélyeit.

Eredeti cik

http://www.bbc.com/news/science-environment-19167307

 

google fordítás

Woodland; Buckinghamshire, UK (fotó: BBC)
“>Folytatódik olvasó a fő történet

Kapcsolódó történetek

UK fák előtt álló http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-19197660&usg=ALkJrhjr5sqpDgRTIfzPpkcAwPL3kmbKlQ“>”példátlan szintű fenyegetés” a kártevők és betegségek , az Erdészeti Bizottság figyelmeztetett.

Valamennyi faj sebezhető potenciális támadásokkal – ökológiailag létfontosságú tölgyek a nem őshonos fajok dísznövény, mint például a Lawson ciprusok.

A legnagyobb veszély, hogy figyelmeztet, jön a nem őshonos élőlények, ami – természetes elterjedési területükön – tartják ellenőrzés alatt a természetes ragadozók és a környezeti feltételek.

Azonban, ha képesek megtelepedni az Egyesült Királyság természeti környezet akkor gyakran nem természetes ellenőrzések megfékezésére elterjedése, ami potenciálisan pusztító hatással van a táj.

Bükk dió ügy erdei emelet (fotó: BBC) A nem őshonos kártevők és betegségek hatással lehet egy erdei hosszú távú ökológia

2011 októberében az Egyesült Királyság környezetvédelmi miniszter Caroline Spelman elindította a http://www.defra.gov.uk/food-farm/crops/tree-health/&usg=ALkJrhj9VmoCO-jgHQg5UN1ljDUaxluKJA“>fa Egészségügyi és Növény Járványvédelem cselekvési terv , figyelmeztetés, hogy több millió fát elveszhetnek a következő néhány évben, kivéve, ha sürgős fellépésre sor került.

Az Európai Bizottság nemrégiben közzétett biológiai biztonsági tanácsadás, http://www.forestry.gov.uk/pdf/FC_Biosecurity_Guidance.pdf/%24file/FC_Biosecurity_Guidance.pdf&usg=ALkJrhjUA0mryyrzR_BYnEJJsJRysh88Ng“>tanácsadást nyújt lépéseket lehet tenni, hogy nehogy véletlenül terjedésének károsodását szervezetek a ruha, cipő, járművek, stb

“Az a tény, hogy mi vagyunk egy szigeten segített nekünk, mert mi meglehetősen elszegényedett, mint az európai kontinensen,” magyarázta Hugh Evans, vezetője Forest Research Walesben.

“Tehát még a 20 mérföldes víz is elég, hogy megvédjen minket a kártevők, amelyek meglehetősen veszélyes a kontinensen.”

De a viszonylagos elszigeteltség költségekkel jár, figyelmeztetett.

“Ha nem kap a kártevők, akkor érkeznek nélkül spektrumát természetes ellenségek, és ez az egyik eleme, hogy lehet, hogy a hatás az érkezés ország sokkal rosszabb, mint a származási ország.”

Növekvő kereskedelem

Richard McIntosh élelemtől és Environment Research Agency (Fera) szerint a növekvő nemzetközi kereskedelem volumene az egyik ok az aggodalomra.

“>Folytatódik olvasó a fő történet

Fenyegetést az Egyesült Királyság fák

Akut tölgy hanyatlás - fa Megromlik (Kép: Erdészeti Bizottság)
  • Phytophthora ramorum gombás kórokozó, amely megfertőzi a kereskedelmileg fontos tűlevelű fajok, japán vörösfenyő
  • Akut tölgy csökkenés (AOD) – Egy agresszív bakteriális betegség, amely képes megölni egy fertőzött fa mindössze négy-öt éven belül
  • Nagy lucfenyő kéreg bogár – fajta a kéreg alatt, gyengíti a fertőzött fa és szélsőséges esetben lehet ölni a fa
  • Chalara pusztulásáról szóló hamu – “a súlyos betegség, a kőris fák” okozta egy gomba nevű Chalara fraxinea, és megöl egy fertőzött fa
  • Vadgesztenye vérzés féreg – jelenik meg, mint olyan terület a haldokló kéreg, amely oozes folyadék. Ha terjed körül az egész törzs, vágja le az élelmiszer-ellátás, megölve a fa

“A kereskedelem egyre inkább globalizálódik, és van egy egyre szélesedő sokféleség a növények és növényi anyagok velük a világ,” mondta a BBC News.

“Vannak példák, ahol a kártevők vagy kórokozók vezettek be, és nagyon nehéz válaszolni rájuk, amint azok az EU-ban.

“A megelőzés sokkal jobb, mint a gyógyítás, hanem azonosítja összes kockázatot nem mindig a legegyszerűbb dolog.”

Valószínűleg a legtöbb széles körben ismert patogén http://www.forestry.gov.uk/forestry/WCAS-4Z5JLL&usg=ALkJrhgkmf9ybI06SZSxYg9H31RipduMbg“>Phytophthora ramorum egy gomba organizmus, amelyet gyaníthatóan be ezekre a partokra keresztül a növény kereskedelem. Nincs kezelés; fertőzött fákat kell vágni és el kell távolítani a természeti környezet.

Annak ellenére, hogy jelen volt alacsony szinten az Egyesült Királyságban több éve, 2009-ben volt egy hirtelen változás a kórokozó viselkedését. A felvétel megfertőző, és megöli a kereskedelmi szempontból fontos japán vörösfenyő fák dél-nyugat Angliában.

Ez volt az első alkalom a világon, hogy a P. ramorum találtak egy faj tűlevelű. Azóta rögzítésre érintő vörösfenyő helyeken mind a négy brit nemzet.

John Morgan vezetője, az Erdészeti Bizottság a Növény-egészségügyi Szolgálat megjegyezte: “Még mindig nem folytat szintjének csökkentését a betegség, így akkor nem terjedt tovább.

“Ha, mely több éves kivágása, tudjuk csökkenteni a terjedését meg tudjuk őrizni, akkor mi maradt szempontjából vörösfenyő erdőkben.”

Dr. Morgan hozzátette, hogy a betegség nem lehet megszüntetni: “Ha valami ilyesmi jön létre akkor egyedül néztem a politika az elszigetelés.

“P. ramorum határozottan a birodalomban az elszigetelés stratégiák. Mire kiderült a vörösfenyő, már túl késő volt.”

Szakértők azt mondják, a tünetek, hogy néz ki a vörösfenyő fák közé halott és részben kipirult fák jelen csoportokban, foltokban vagy eloszlik egy állvány. Az érintett fa koronáját és fiókok meghalni vissza, és van egy jellegzetes sárgás vagy gyömbér szín alatt a kéreg.

Unwelcomed vendég

A másik, hogy a kártevő vezették be az Egyesült Királyság az emberi tevékenység eredményeként volt a http://www.forestry.gov.uk/forestry/infd-868bvp&usg=ALkJrhgC6S_9BV7mbV3QIks0xOT1OJVeYA“>nagy lucfenyő kéreg bogár .

Felnőtt nagy lucfenyő kéreg bogár (Kép: Erdészeti Bizottság) Bemutatjuk a természetes ragadozó bizonyult hatékony ellenőrzés a nagy lucfenyő kéreg bogár

“Ez egyértelműen lépett ebben az országban keresztül a fa, amelyek nem voltak megfelelően hántott,” mondta Dr Evans.

“Mi volt érdekes – és azt hiszem, ez [a] némileg tipikus történet -, hogy bár 1982-ben találta meg, a későbbi kutatás megállapította, hogy ez volt az országban legalább 10 év telt el, hogy az.”

A bogár fajták a kéreg alatt, és elpusztítja a kambium (a réteg egyre szövet állítja elő az új sejtek, hogy készítsen víz, cukor és a tápanyagok a fa körül). Ez gyengíti a fát, és a legszélsőségesebb esetben a kár megölheti a fát.

Részeként a kutatási, Prof Evans szerint a tudósok gyorsan azonosították a lehetséges “bio-kontroll” opciót. Ők vezették be a természetes ragadozó – egy másik faj bogár nevű Rhizophagus grandis.

“Képesek voltunk, hogy hogy a bogár az ország, mi lett az első engedélyt a megjelenése a nem őshonos fajok szerint a Wildlife és Vidék Act.

“Bebizonyosodott, hogy hihetetlenül sikeres,” mondta a BBC News.

“[A nagy lucfenyő kéreg bogár] ölte meg jó néhány fát, de miután a ragadozó vezették be, és továbbra is figyelemmel kíséri, hogy a néhány éve, a lakosság csökkent viszonylag alacsony szintű. Még mindig terjed, de a ragadozó Úgy tűnik, hogy a következő is. “

Megelőzése kártevők

Dr. Morgan azt mondta, az Egyesült Királyság ellenőrzési intézkedések során négy szakaszban.

Fa a jobb megölte Phytophthora lateralis (Kép: Erdészeti Bizottság) Ha egy kártevő vagy betegség létrejön, ez ​​lesz szinte lehetetlen elpusztítani azt

“Igyekszünk, hogy megakadályozzák a kártevők és betegségek belépő ország, majd, ha már megérkeztek, akkor váltani a politika felszámolására, hogy megpróbálják megállítani őket egyre létre,” mondta.

“Ha azok megtelepedése, majd megpróbálunk a politikát követik, a tartályból, ami, hogy megpróbálja lelassítani vagy megállítani a terjedését a kártevő.

Végül, ha mind a három korábbi próbálkozások nem akkor működik úgy, hogy élhetünk az adott kártevő vagy betegség. “

Számos módon, hogy a tudósok képesek a pályán globális vagy regionális elterjedése a kártevő vagy kórokozó, mint például az http://ec.europa.eu/food/plant/protection/evaluation/index_en.htm&usg=ALkJrhgv5fTdGiacz-EHeUlQjUeoivJxlA“>EU növény-egészségügyi irányelv , amely előírja a nemzetek jelenteni új járványok vagy új kórokozók.

Egy másik módja az adatok megoszlik a kutatók keresztül testületek, például az http://www.eppo.int/&usg=ALkJrhgr8WzIwwyqKqiUrR-S-axmkqWOYQ“>európai Földközi-tengeri Növényvédelmi Szervezet és a https://www.ippc.int/&usg=ALkJrhi2Onevrg1aueCbGSYwVcFOH9Gg8w“>Nemzetközi Növényvédelmi Egyezmény .

“Mindkét szervezetek értesítési rendszer, ahol az országok képesek jelenteni fejlesztések lehet szélesebb érdeklődés,” kiderült Fera Richard McIntosh.

“Figyelemmel kísérjük, hogy a fajta intelligencia, valamint információt, amely jön ki kiadványokban, és azt is, mi vagyunk találni -, mint amit mi lehallgatja a nemzeti határokon.”

Mr McIntosh mondta, ezt az információt használjuk a dokumentumot ismert Pest Risk Analysis (PRA), amely úgy néz ki, a kockázatok, a lehetséges hatások és ellenőrzés minden szervezet egy brit kontextusban.

Szélesebb hatás

Andrew Sharkey, vezetője erdőgazdálkodás a Woodland Trust, azt mondta, a hatás a kártevők és a betegségek gyakran éreztette hatásait, amelyeket úgy érezte, túl az egyes fák fertőzött.

Oak egy erdei (fotó: BBC) Szakértők azt javasolják, a “megfigyelői” az Egyesült Királyságban tölgyesek közepette gondja a holland szilfa betegség-szerű kitörése

“Két honlapunk már érinti az [Phytophthora ramorum] … így volt, hogy csökkent a vörösfenyő az ilyen oldalakon,” mondta.

“Mi vagyunk a kényelmes, mert az a helyes gyakorlat, de ez azt jelenti, hogy azt megszakította az összes oldalon terveket ezekről az oldalakról.

“Az larches egyik a helyszínek voltak úgynevezett” beültetett ősi erdők “, amit próbáltunk visszaállításához natív erdők.

“Ez egy közvetlen hatással van a biológiai sokféleségre munka és tervezés a munka.”

2011-ben, a Natural England Keith Kirby arra figyelmeztetett, hogy a jövőbeli jólétét a brit tölgyek volt válaszút előtt áll, mert a potenciális fenyegetés a http://www.forestry.gov.uk/forestry/INFD-868CUH&usg=ALkJrhh_RiDGLgieIrYD-3cpDGbBCD3rHQ“>betegség, az úgynevezett akut Oak Hanyatlás (AOD) , ami a szakértők figyelmeztettek lehet olyan pusztító a treescape a holland szilfa betegség.

Dr. Kirby azt mondta a BBC News, hogy a kutatás segített több fényt dinamikája a rejtélyes betegség.

“Mi egyre inkább bizonyos, hogy ez alapvetően egy bakteriális kérdés, és a bogár is részt vesz a terjedését. Úgy tűnik, hogy a probléma is súlyosbítja, hogy a fa alatt stressz,” mondta.

“De mi nem vagyunk annyira távolabb tekintve tudjuk, pontosan milyen gazdag vagy elterjedt ez.

“Abban a pillanatban, nem úgy néz ki, mintha túllépett az East Midlands és Dél-Angliában terület, ahol a legtöbb bejegyzés származik.”

Az egyik az Egyesült Királyság vezető erdei ökológusok, Dr. Kirby azt mondta az embereknek kellett filozófiai arról a tényről, hogy a készítmény az erdők is fog változni.

“Nem próbálja fenntartani a keverékeket, hogy létezett a múltban,” jegyezte meg. “El kell fogadnunk, hogy nem lesz változás, és kezeli a dinamikus helyzetet.

“Ha van egy változó környezetben, akkor nem számíthat a közösségek és együttesek fajainak múlt környezetben a túlélésre.”