Dr. Maráczi László könyve: Díszfák, díszcserjék védelme

Megjelent Dr. Maráczi László könyve: Díszfák, díszcserjék védelme

Dr. Maráczi László Díszfák, díszcserjék védelme című könyvét szeretném minden kerttel foglalkozó kollégának ajánlani. A könyv a hazai növényvédelem terén hiánypótló, bátran állíthatjuk, hogy világviszonylatban is. Sokszor bosszankodunk, hogy miért is nem szép a kedvenc növényünk. Lapozzuk csak fel a könyvet akár szakemberek vagyunk, akár kertbarátok könnyen navigálva megtalálhatjuk mi támadta meg kedvencünket.

A szakkönyv a faiskolákban termesztett legismertebb díszfákon, fenyőkön és díszcserjéken előforduló abiotikus tényezők okozta tüneteket, kórokozókat és kártevőket nemzetségenként sorolja fel. A legfontosabb kártevőket részletesen ismerteti. Rengeteg fotó segíti a növényeinken megjelenő elváltozások felismerését. Foglalkozik a megelőzés lehetőségeivel, biológiai és kémiai eljárásokkal, felsorolja az engedélyezett növényvédő szereket.

Nem csak azoknak ajánlom, akik hívatás szerűen foglakoznak növényvédelemmel, vagy faiskolát üzemeltetnek, erdészetet igazgatnak, hanem a közterületek, parkok fenntartóinak, tervezőinek, egyetemi hallgatóknak, kerttulajdonosoknak, vagy azoknak, akik csak szeretnék megismerni a növények betegségeit.

Dr. Maráczi László több mint három évtized alatt időt, energiát nem kímélve gyűjtötte össze ezt az ismeretanyagot. A Prenor KFt faiskola vezetőjeként ismerhette meg a problémákat, sok szakmai cikket, publikációt jelentetett meg. Nyugdíjasként sem hagyta abba a kutatást, mert szinte minden évben új kártevők telepednek meg Magyarországon, melyek veszélyeztetik, elcsúfítják szeretett növényeinket és ezeket meg kell ismertetni az érdeklődőkkel.

Néhány számszerű adat:

B5 méretben (~24x17cm) jelent meg cérnakötéssel, színes, keménytáblás borítóval

Terjedelme 626 oldal

Több, mint 100 nemzetség kórokozóit és kártevőit tárgyalja

Megrendelhető: 8500 ft

Megrendelhető: Nyugat-Dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete 9700 Szombathely, Béke tér 1.

 

 

Both Gyula elnök

 

Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezet