Egy-két érdekes hír 2014

Új botsáskafaj a világ második leghosszabb rovara  /index/

Két belga tudós a Phasmatodea, vagyis a botsáskák rendjének két új faját és egy alfaját fedezte fel a vietnami erdőkben. Az utóbbi a Phryganistria heusii yentuensis nevet kapta, és hosszúságával rögtön a második helyre ugrott a jelenleg ismert rovarok között.

A Joachim Bresseel és Jerome Constant által felfedezett alfaj akár 32 centisre is nőhet, a mellső végtagjait kinyújtva pedig elérheti az 52 centis hosszt. Ez azért csak a második helyre elég, mert a rekordot 36 centivel tartja a Borneó szigetén élő, Phobaeticus chani nevű faj.

Phryganistria-heusii-yentuensis  Nagy méretű kép

Egy csodálatos gyógynövény a rákos sejtek 98%-át elpusztítja 16 óra alatt

 a kutatók folyamatosan próbálnak gyógymódokat találni a rák gyógyításra

Artemisia annua vagyis az édes üröm
Nevezetesen, a “Life Science” magazin publikálta először az artemisininről azt, hogy az “édes üröm”- azaz az “Artemisia annua” származék, amit a kínai orvoslás már régóta használ- a tüdőrák sejtek nem kevesebb, mint 98%-át megöli mintegy 16 óra alatt.

http://www.nepbetegsegek.hu/egy-csodalatos-gyogynoveny-a-rakos-sejtek-98–at-elpusztitja-16-ora-alatt.html

 Kipusztulhat a banán  /index/

Banánszakértők már öt évvel ezelőtt figyelmeztették a világot, hogy hamarosan kihalhat a kedvelt trópusi gyümölcs, és egy friss tanulmány szerint a helyzet csöppet sem javult azóta. Egy szakértő szerint a legnagyobb banántársaságok nem törődnek a gyilkos Panama-kórral, amely megtizedeli az ültetvényeket.

A gyümölcs, amely elpusztítja a rákot

 A graviola fa évről évre termel egy bizonyos szúrszop nevezetű gyümölcsöt. A termése hatalmas és húsa fehér. Frissen leszedve is fogyasztható, vagy akár különböző szirupok, édességek, italok formájában. A legfrissebb kutatások alapján, azt mondhatnánk a szúrszopról, hogy egy igazi csodaszer. Olyan anyagokat tartalmaz, ami ha egyszer bekerül a szervezetbe számos daganatos sejtet elpusztít. Egyes források úgy tartják, hogy 10.000-szer erősebb, mint bármilyen kemoterápia és képes elpusztítani mindenfajta rákot.

http://magyarmegmaradasert.hu/erdekkorok/egeszseg-gyogyitas/gyogynovenyek/item/3737-a-gy%C3%BCm%C3%B6lcs-amely-elpuszt%C3%ADtja-a-r%C3%A1kot

Szúrszop a Graviola fa gyüölcse

 

 

 

 

 

 

 Félelmetes, ismeretlen biodiverzitás

 Tökéletes bizonyíték arra, hogy alig ismerjük Földünket: az akadémia 2014-ben összesen 221 új fajjal gazdagította az állat- és növényvilágról gyűjtött ismereteinket.

 

http://www.origo.hu/tudomany/felfedezo/20141224-felelmetes-ismeretlen-biodiverzitas.html

 Mi lehet ez? Lombok közt lakik, és mérgesnek tűnik

  

http://www.origo.hu/tudomany/20141215-mi-lehet-ez-jatek-1.html?pIdx=1