Egyre több hír jelenik meg a sajtóban különös varjútámadásokról. A vakond, a nyest, a boróka-tarkadíszbogár eddig csak a vagyontárgyinkat tette tönkre, de a varjak, kigyók, kullancsok már minket is veszélyeztetnek.

A védettség kezelése nem jól működik. A lakosság Magyar országon már kezébe vette a kérdést, mindenféle életveszélyes szerekkel irtják őket, hogy megvédjék a vagyonukat, mert nincs állami kártalanítás. A varjak esetében is ez várható, mert a gyerekekre támadó varjakat nem fogja senki sem szeretni.

Londonban varjak támadják a szőke hajú nőket!

Hitchcock-i horror tombol Szlovéniában

Agresszív varjak támadtak Ljubljanában

Varjútámadás Egerben

Varjak terrorizálják a Városháza dolgozóit

Agresszív varjútámadás Drezdában

Embereket ijesztgető madarak

30 évvel ezelőtt kötelező volt a varjú irtás, állami pénzen.

Majd valaki védetté kiáltotta ki őket, és a vetési varjúból / egyébként a szántóföldön hasznos állat/ városi kukázó varjú lett.

Azt senki sem vizsgálta, hogy ez jó e varjúnak, azt meg főleg nem, hogy ez miért jó nekünk. Kullancsokat, gyom magvakat, betegségeket hoz a városba.kicsinyeiket védve

Mivel egy kolónia van erőfitogtatás céljából nekimegy az embernek, állatnak, kicsinyeiket védve még agresszívebbek, főleg gyerekeknél okozhat súlyos pszichológiai utóhatásokat.

Védett állat, irtani nem lehet, de ha zavarjuk, az élőhelyét elköltözik.

Szokásos magyar szakértelem hiánnyal állunk szemben, hiszen még a kórházak területén is szigorúan védett, és a varjak ürülékében gyógyulnak a betegek.

Hamarosan talán megoldódik ez a probléma, ugyan is az ürüléktől sérülnek a fák, ahol élnek, megjelennek a tapló gombák, potyognak az ágak, és ha városban már nem lesz fa visszaköltöznek a természetes élőhelyükre.

A Pelikán park régen az embereké volt, mára már nincs játszótér, nem mennek oda az emberek. Átadtuk a varjaknak, A város több pontján is fészkelnek. Lehet, hogy nekünk kell kivonulni az erdőbe, hogy nyugodtan élhessenek.