Tagságunk kérdéseire válaszolunk: A hatóságnak is be kell tartani a törvényeket, nem csak a tagjainknak. Ezek a szabályok még nem jelentek meg, amik megjelentek a honlapon, de megfognak az új jogszabályban. Ezeket nem a hatóság találta ki, ezeket a központi kamaránk javasolta. Ezekkel mi sem értettünk egyet. http://www.vmnk.hu/index.php/27-venyhasznalat

Személyes átvétel esetén nem kell recept, akkor sem, ha a forgalmazó maga szállítja ki.

Az új jogszabály szerint kell szerződés, még ha 1 liter növényvédőszert is írunk fel, és ennek érvényessége egy év, vagy egy vegetáció. Kell munkautalvány. A munkautalványon fel kell tüntetned az általad leellenőrzött kijuttatónak a nevét és az érvényes zöldkönyv számát. Kell a recept. Tényleges felügyelet után 7 napon belül alá kell írni a permetezési naplót.

1 liter szer felírásakor mennyit kérjünk egy éves szerződésért, ha kötök 30 szerződést, azt a NAV elfogadja e, hogy nem kértem érte pénzt, vagy megállapít egy díjat.

Hoztunk szabályokat, de nem hoztunk díjtételt a rendszerbe. A NAV az országos átlagok alapján ellenőriz.

48 aktív receptíró tagunk van és 9000 termelő, ebből 4000 területalapú visszaigénylő. Ez kb. 100-200 szerződés/fő.

Központi kamarai kérésre a permetezőgépek bemérését a hatóság a kamaránk hatáskörébe rendeli, de erre anyagi forrást nem biztosit. Egy állomás felállítása kb. 15 millió forint.

A kamara érdekképviselet, de úgy látszik vállalkozást akarnak belőle csinálni.