Kihirdetésre került a földművelésügyi miniszter 73/2015. (XI. 6.) FM rendelete a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről (továbbiakban: Rendelet), amely 2015. november 14-én lép hatályba.

Tisztelt Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy kihirdetésre került a földművelésügyi miniszter 73/2015. (XI. 6.) FM rendelete a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről (továbbiakban: Rendelet), amely 2015. november 14-én lép hatályba. ITT

A Rendelet elérhető: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15167.pdf

Az Elektronikus Szaktanácsadói Névjegyzékkezelő Rendszer (továbbiakban: ESzNR) regisztrációs felületének nyitásáról a névjegyzéki szaktanácsadókat és a regisztrálni szándékozókat a NAK honlapján és e-mailben még ezen a héten tájékoztatjuk Önöket.

A Rendelet értelmében a szaktanácsadói engedélyezési eljárás a NAK által kezelt ESzNR- en keresztül kezdeményezhető.

  1. Névjegyzékbe felvételüket kérelmezőknek az ESzNR online felületén be kell regisztrálniuk és a Rendelet 3. számú mellékletében megadott dokumentumok postai megküldésével indíthatják a regisztrációs folyamatot.

Itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy hatósági erkölcsi bizonyítvány is szükséges a jelentkezéshez, melynek beszerzése némi időt vesz igénybe, ezért célszerű az erkölcsi bizonyítvány kérelem mielőbbi elindítása.

  1. Szaktanácsadó lehet, aki a Rendeletben meghatározottaknak megfelel, de közpénzekből nyújtott agrár-, élelmiszer-feldolgozási, erdőgazdálkodási, továbbá vidékfejlesztési támogatásokhoz kapcsolódó adminisztratív vagy

fizikai ellenőrző tevékenységet nem végez továbbá az élelmiszer-ágazatokhoz vagy termékpályákhoz tartozó termékek előállításához vagy kereskedelméhez közvetlenül kapcsolódó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetnek,

társulásnak nem tagja, tulajdonosa vagy alkalmazottja, és ezekkel összefüggő ügynöki tevékenységet vagy tanácsadást nem folytat.

A névjegyzékkel kapcsolatos információ e-mailen kérhető a nevjegyzek@nak.hu e-mail címen.

Üdvözlettel:

Szaktanácsadási Csoport

agrarkamara

Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Szakterület

Szaktanácsadási Csoport

1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. 

nevjegyzek@nak.hu

www.nak.hu