Néhány érdekes hír ami kapcsolódhat a szakmánkhoz 2015

Rákkeltő lehet az egyik legnépszerűbb gyomirtó
A lehetséges rákkeltő anyagok közé sorolta a világ egyik legnépszerűbb – és az Egyesült Államokban legtöbbet használt – gyomirtóját az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutatási ügynöksége.
 
http://richpoi.com/cikkek/tudomany/rakkelto-lehet-az-egyik-legnepszerubb-gyomirto.html


A kékvércsevédelmi program adhat választ a vetésivarjú-problémára
Az elmúlt években számos hazai településen jelentkeztek problémaként a belterületi parkok, lakótelepek, óvoda- és iskolaudvarok, kórházkertek, utcai fasorok fáin létesült vetésivarjú-telepek.
    Vetési varjú fényképe 
http://richpoi.com/cikkek/tudomany/a-kekvercsevedelmi-program-adhat-valaszt-a-vetesivarju-problemara.html


Graviola
Egyes források úgy tartják, hogy 10.000-szer erősebb, mint bármilyen kemoterápia és képes elpusztítani mindenfajta rákot. Graviola kivonatok megölik néhány máj- és mellrák sejteket, amelyek rezisztensek az adott kemoterápiás szerekre.
    kiadvány4011
Graviola Gyümölcsvelő 500ml  5471 Ft
A graviola egy Afrika, Dél-Amerika és Dél-Kelet Ázsia esőerdeiben honos fa termése.Tudományos neve Annona muricata, de számos más néven is ismert, pl. krémalma, cserimoja, guanabana, szúrszop, brazil mancs.Aktív összetevője egy, az annóna acetogeninek csoportjába tartozó növényi (fitokémiai) vegyület.
https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/cancer-questions/can-graviola-cure-cancer&prev=search

Érdekes tények a mezőgazdaságból

234
 A legnehezebb pulyka eddig 43 kg!!! súlyú volt, akkora, mint egy harmadik osztályos gyermek.
http://www.magro.hu/agrarhirek/szakcikkek/erdekes-tenyek-a-mezogazdasagbol/


Ez a zseniális találmány mentheti meg az emberi civilizációt

3456
 Julian Melchiorri még csak most diplomázik az angol iparművészeti egyetemen, de a nevét az elmúlt pár napban sokan megjegyezték. Julian a Tufts Egyetem kutatóival közösen fejlesztett ki egy mesterséges levelet, ami fény hatására oxigént termel, pont úgy, mint a Földön található növények.
http://antalvali.com/hirek/ez-a-zsenialis-talalmany-mentheti-meg-az-emberi-civilizaciot.html


Mesterséges bőr
A biotechnológia szakértői érintésre érzékeny elektronikus bőrt állítottak elő, amivel jelentős előrelépést tettek a robotikában és a művégtaggyártásban. A laboratóriumban tesztelt anyag szinte ugyanazokra a nyomásokra reagál ugyanolyan sebességgel, mint az emberi bőr – számoltak be a kutatók a brit Nature Materials folyóiratban.
 98766
http://www.egeszsegtukor.hu/ferfitukor/mesterseges-bor.html


Növénytermesztésre készül a Holdon a NASA
Bazsalikom-, fehérrépa- és zsázsanövesztésre készül a Holdon az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) egy 2015-ös misszió keretébe
 55688
http://richpoi.com/cikkek/tudomany/novenytermesztesre-keszul-a-holdon-a-nasa.html


Megvan az állatok bioiránytűje?
Az állatok navigációs képessége máig igazi rejtély a kutatóknak. Idén végre két kutatócsoport is közelebb jutott megoldásához.
 4556z
http://richpoi.com/cikkek/tudomany/megvan-az-allatok-bioiranytuje.html