A repce virágzáskori gombaölő szeres védelme

https://agriculture-news.basf.com/29/teaser/155128503362432e12d99a30.43431641.jpg
Tisztelt Hölgyem/Uram,
Az összes növényvédelmi permetezés közül az egyik legtöbb kihívást tartogató a repce virágzáskori védelme. Ebben az időszakban a repce állomány már jelentős méretű, zárt vegetációs tömeggel rendelkezik, aminek az alsó részéhez nem könnyű lejuttatni a permetlevet.

Látványos eredményt csak a komoly technikai tudással rendelkező, rugalmasan felhasználható szerektől várhatunk el. Jelentős különbség mutatkozik az egyes szerek között abban, hogy miként reagálnak az optimálistól eltérő körülmények között, legyen szó akár a dózis, akár a permetezés során alkalmazott lémennyiség kérdéséről.

A beledi kísérleti parcellák értékelése során jelentős különbséget láthattunk az egyes szerek között, hiszen komoly fertőzési nyomás esetén csak a legnagyobb teljesítményű gombaölő szerek voltak képesek megvédeni a repce állományt a szklerotínia fertőzés ellen. A mezőnyből, technikai tudásával egyértelműen kitűnt a Pictor®, hiszen a benne lévő két hatóanyag közül a boszkalid egy nagyon erős szklerotínia elleni hatóanyag, valamint a mellette található dimoxistrobin kiválóan kiegészíti a hatását és még termésnövelő élettani hatással is rendelkezik.

https://agriculture-news.basf.com/29/teaser/1775698496244b937be0386.47403920.jpg

Nagy jelentőséget kapott a kijuttatástechnológia helyes megválasztása is, kezdve az időjárási körülmények figyelembevételével, a megfelelő fúvóka és haladási sebesség megválasztásával, valamint a megfelelő lémennyiség alkalmazása, mind-mind fontos volt a megfelelő hatás elérésének érdekében. A konkrét kísérletben alapvetően 200 l/ha vízmennyiséggel dolgoztunk, de néhány szer esetében vizsgáltuk azt is, hogy szükség van-e a lémennyiség drasztikus megemelésére ahhoz, hogy a növényvédő szer hatóanyagai ki tudják hozni magukból az elvárt tudást.

https://agriculture-news.basf.com/29/teaser/8439486986244b93826fce2.43818371.jpg

Az egyik versenytárs készítmény esetében tapasztaltuk, hogy a szer formulációja kifejezetten igényli az extrém magas lémennyiséget a megfelelő hatás eléréséhez, szemben a Pictor® kiváló formulációjával, ami már 200 liter hektáronkénti vízmennyiséggel is felülmúlta a versenytársai hatékonyságát, még ha azokat dupla vízmennyiséggel is juttattuk ki a célfelületre.

A kísérlet értékelése során egyértelműen megmutatkozott a Pictor® előnye: kiemelkedő hatékonysága mellé társuló rugalmas kijuttathatósága, hiszen gyakorlatilag minden szituációban, akár a lémennyiség, vagy a dózis változtatása esetén is a legjobb hatékonyságot mutatta, mely minden esetben visszatükröződött az elért terméseredményekben is.

Ha a legjobbat szeretné idén is a repcéjének, válassza Magyarország kedvenc gombaölő szerét, a Pictor®-t!

Keresse most kedvezményes áron a Repce Max csomagban! 

https://agriculture-news.basf.com/29/teaser/1931851396623afff6ccc802.87007819.jpg

PICTOR®

https://agriculture-news.basf.com/29/teaser/135017169962432e13338fd3.72767360.jpg

Repce Max Tavasz csomag

https://agriculture-news.basf.com/29/teaser/222983056624679ef2c8cb4.84917378.jpg

Szakmai Ártalom – A FarmMester mezőgazdasági kibeszélője / 7. Rész

Az Ön kapcsolattartója

BASF Hungária Kft. BASF Hungária Kft.

Mobiltelefon:

 

Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum

Az egyik legfontosabb feladatunk az, hogy mindig naprakészen tartsuk a termékeinkre vonatkozó releváns és személyre szabott információkat. Ha nem jelöltük meg a személyes preferenciáit a múltban, akkor az alábbi regisztrációs űrlap segítségével bármikor értesíthet bennünket. Ha nem szeretne további információt kapni tőlünk a jövőben, kérjük, használja a törlés űrlapot, és ossza meg velünk. További információ a BASF személyes adatainak feldolgozásáról a www.basf.com/data-protection-eu webhelyen.

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót! A figyelmeztető mondatok és jelek tekintetében figyelmesen olvassa el a készítmény használati útmutatóját, címkéjét.

BASF Agricultural Solutions

BASF Hungária Kft.
Váci út 96-98. 5.emelet
Budapest
Pest megye
1133
+36 1 250-9700
BASF SE, Regisztrált Iroda: 67056 Ludwigshafen, Németország

Regisztrált bíróság: Amtsgericht Ludwigshafen
Regisztrációs szám: HRB 6000
VAT Code: DE 149145247

Az igazgatótanács tagjai:

Martin Brudermueller, Chairman; Hans-Ulrich Engel, Vice Chairman; Saori Dubourg, Michael Heinz, Markus Kamieth, Melanie Maas-Brunner

A felügyelő bizottság elnöke: Kurt Bock, Chairman

https://agriculture-hu.basf.com/d/d.gif?o0000hky00000200h0000p0y00000000000yfl374hjdo7pth4emok6unyy10

Revycare® – A jövő kihívásaira fejlesztve

 

Hazánkban a gazdák a kalászos növények gomba betegségei ellen túlnyomó többségben azol tartalmú szereket alkalmaznak. A kórokozók széles köre ellen hatásosak, felszívódó készítmények, jó ár-értékkel rendelkeznek. Az elmúlt években tapasztaltuk, hogy az EU-ban a hatóanyagok újra-engedélyeztetése során számos, régóta használt fungicid került visszavonásra és ez a következő években is folytatódni fog. Ez elsősorban a nálunk kedvelt azol tartalmú termékeket fogja érinteni, a felülvizsgálatok után felhasználható azol hatóanyagok száma pedig korlátozott lesz. Ennek köszönhetően 2-3 éven belül a most használt kalászos gombaölőszerek helyett más megoldást kell választani.

Az egyre szűkülő termékek során még inkább felértékelődik a BASF új fejlesztésű azol hatóanyagát tartalmazó Revycare® kalászos gombaölőszer következő évi bevezetése.

A Revycare® az első izopropanol azol, a Revysol® (mefentriflukonazol) és a kiváló strobilurin, a piraklostrobin gyári kombinációja.

A két hatóanyag egymást kiegészítve a Tango® Star-hoz hasonlóan a levélbetegségek széles köre ellen hatékony. (Kalászfuzárium elleni engedélye folyamatban van).

A Revycare®-ben található piraklostrobinnak köszönhetően a Tango® Star-nál markánsabb a termésnövelő hatása, zöldebb a levélzet, intenzívebb a fotoszintézis, jobb a nitrogén-, a vízhasznosulás, megnő a növény stressztűrő képessége. Az AgCelence® hatás előnye alacsony – fertőzésmentes kísérletekben is megnyilvánul.

A Revycare® speciális formulációjának köszönhetően nagyon gyorsan és rövid időn belül a termék nagy része felszívódik a növénybe. Ezért kimagasló a gyógyító hatása, a többi azol készítményekkel ellentétben hideg időben is hatékony, valamint kiemelkedő az esőállósága és ellenállósága a káros UV sugárzással szemben.

A gyors felszívódást követően a hatóanyagok folyamatosan és egyenletesen áramlanak szét a levél belsejében, ami alapot ad a betegségek elleni biztos hatásnak, a hosszú hatástartamnak.

Javasolt dózisa 0,75 l/ha a korai lombbetegségek ellen, 0,75-1,0 l/ha a zászlóslevél védelmére. Kijuttatható szárbaindulástól virágzás végéig, évenként két alkalommal. A legfontosabb kalászos növényekben engedélyezett a használata.

 

 

Gazdáknak okosan – már 4 kultúrában elérhető a Kedvezményklub!

Termelőknek nyújtott kedvezményekkel segíti a 2017-es növényvédelmi szezon sikerét a BASF

A BASF csapata évek óta kellemes meglepetésekkel indítja a szántóföldi növénytermesztési szezon azzal a céllal, hogy megkönnyítse a termelők munkáját. A cég szakmai eszközrepertoárja a különleges szakmai kiadványoktól, a tematikus weboldalakon át a különleges árakcióig terjed.

Az elmúlt években bevezetésre került, vásárláskor árkedvezményt biztosító – online igényelhető –kuponok nagy népszerűségnek örvendenek a gazdák körében, hiszen az így megtakarított összegeket akár már a szezonon belül arra fordíthatták, amire csak szerették volna.

A termelői visszajelzések alapján a 2017-es évtől a BASF KEDVEZMÉNYKLUB immár 4 kultúrában elérhető. A kalászos, repce, napraforgó és szója termesztői a BASF legnépszerűbb termékeire igényelhetnek kupont a Kedvezményklub weboldalán 1 regisztrációval.

Természetesen a BASF korábbi kuponakcióiban résztvevő partnerek regisztrációja érvényes maradt, viszont jó hír, hogy a felület megújult, immár mobilról, tabletről is könnyen elérhető – az egész szezonon át.

Érdemes minél előbb felkeresni a www.kedvezmenyklub.basf.hu oldalt – akár már a kezelések tervezése során – hiszen 9 különféle termékre igényelhetünk kuponkedvezményt, így jóval olcsóbban hozzájuthatunk a legjobb BASF termékekhez!

Az akcióban résztvevő termékek:

Biathlon 4D – Opera New – Osiris – Pictor – Spectrum – Pulsar Plus – Corum+Dash HC – Caramba Turbo

Egy kis ízelítő az elérhető hektárköltség-megtakarításból:

  • A kalászosok esetében akár nettó 5000 Ft/ha

  • A napraforgó esetében akár nettó 6850 Ft/ha

  • A repcében a tavaszi regulátoros és gombaölő szeres kezelés hektárköltségéből akár 2000 Ft/ha

  • A szója esetében a gyomirtás költségeiből akár nettó 1100 Ft/ha

Kezdetnek nem rossz, igaz?

További részletek a Kedvezményklub weboldalán olvashatók.

Okos gazdák, kedvezményre fel!


 4 NÉPSZERŰ BASF TERMÉK 2017-BEN HIHETETLENÜL KEDVEZŐ VÉGFELHASZNÁLÓI ÁRON

Az árak magukért beszélnek:

  • Tango® Star                ajánlott végfelhasználói ár: nettó 6590 Ft/l*

  • Pulsar® 40 SL             ajánlott végfelhasználói ár: nettó 11 900Ft/l*

  • Fendona® 10 EC        ajánlott végfelhasználói ár: nettó 9 999Ft/l *

  • Jumbo® Extra OD       ajánlott végfelhasználói ár: netttó 55 700Ft/csomag*

 

Higgyen a szemének, és az ajánlat részleteiért már ma keresse fel kereskedőjét!

*a hirdetés nem minősül ajánlattételnek, avásárlás feltételei kereskedőnként változhatnak