Sharda őszi kalászosok, őszi technológiai javaslata

A Sharda Cropchem Ltd. ismét bővítette a növény védőszer palettáját egy gyomírószerrel,amelyet már most ősszel használhatunk is !

A szer neve: Arnold, amely két hatóanyag gyári kombinációja.

Hatóanyagok: flufenacet 400 g/l + diflofenikan 200 g/l

Dózisa: 0,3-0,6 l/ha

Engedélye: őszi búza, őszi árpa, rozs, tritikále

Alkalmazási javaslat: Ősszel a magról kelő kétszikű gyomnövények és a nagy széltippan ellen javasolt használni.

-A permetezést vetés után kelés előtt, valamint a kultúrnövény első leveleinek a megjelenése után, bokrosodásig kell elvégezni. Permetezéskor a kétszikű gyomok szik- és két levelesek, míg a nagy széltippan 1-2 leveles legyen.

A megfelelő hatékonyság feltételei: aprómorzsás, rögmentes talajfelszínre permetezhető! A fitotoxikus hatás elkerülése érdekében 3-4 cm talajréteg fedje a magot. Esetlegesen már valami miatt / fagy, szárazság belvíz, betegség, kártevők/ a legyengült állományra ne permetezzük, továbbá vigyázzunk a pontos, precíz permetezésre, azaz átfedés révén dupla dózist ne kapjon a növény. A készítményt 1 % alatti szervesanyag-tartalmú talajokon nem szabad alkalmazni. Kijuttatást követően megfelelő mennyiségű csapadék biztosítja a hosszú hatástartamot.

Az Arnold gyomirtó a gyomokra széles hatásspektrummal rendelkezik, amely részletesen az 1. táblázatban látható:

 

Ezen kívül szeretném megjegyezni az őszi gyomirtás témakörében, az eddig jól bevált, sokak által évek óta használt őszi preemergens vagy posztemergens gyomirtásra javasoljuk továbbra is a Sharpen 330 EC /Pendi 330 EC/készítményünket esetlegesen kiegészítve /ráerősítve a gyomoknak megfelelően egyéb gyomirtóval pld. TBM 75 WG-vel.

Rovarvédelem ősszel: az utóbbi évek meleg őszi időjárása miatt a levéltetvek és kabócák ellen is gyakori a védekezés. Erre javasoljuk a Deca 2,5 EC és a Killer 10 EC rovarlőszereinket. Mindkét anyag, esetlegesen a gyomirtással egy menetben is kijutatható.

A teljesesség igénye nélkül felhívnám a figyelmet a csávázószerinkre: Difeno 3 FS és a Tebseme . Mindkét anyag védelmet nyújt a csirázó magvak számára és a csirázó növények korai gombabetegségei ellen.

Továbbá rendelkezünk egy GranProtec (deltametrin 25 g/l + PBO 225 g/l ) szerrel is,amellyel a magtárakba kerülő magokat tudjuk védeni a tárolás alatti kártevőktől.

 

  1. táblázat: Az Arnold gyomirtó hatásának összefoglalása
Gyomnövény Alkalmazás módja
Preemergens Posztemergens
Magyarul Latinul 0,3 l/ha 0,6 l/ha 0,3 l/ha 0,6 l/ha
Egyszikű gyomnövények
Nagy széltippan Apera spica-venti  
Egynyári perje Poa annaua  
Parlagi ecsetpázsit Alopecurus myosuroides  
Rozsnokfélék Bromus spp.  
Kétszikű gyomnövények
Árvacsalánfélék Lamium spp.  
Borostyánlevelű veronika Veronica hederifolia  
Ebszékfű Matricaria inodora  
Füstikefélék Fumaria spp.  
Kék búzavirág Centaurea cyanus  
Mezei árvácska Viola arvensis  
Mezei tarsóka Thlaspi arvense  
Nagy ugar-palástfű Aphanes arvensis  
Napraforgó Helianthus annus  
Pásztortáska Capsella bursa-pastoris  
Perzsa veronika Veronica persica  
Pipacs Papaver rhoeas  
Piros árvacsalán Lamium purpureum  
Ragadós galaj Galium aparine  
Sebforrasztó zsombor Sisymbrium sophia  
Tyúkhúr Stellaria media  
Vadrepce Sinapis arvensis  
Kiváló és nagyon jó
Gyakorlati szempontból jó
Gyakorlati szempontból nem kielégítő

 

Szilvágyi Erzsébet

Sharda

 

 

 

 

                                        HÍRLEVÉL

A szélsőséges tavaszi időjárás megviselte az őszi növény kultúrákat. A repce növények nagy részét kisebb-nagyobb mértékig, előbb a szárazság később pedig a fagy károsította.

Most a várva várt csapadék után szépen kezdenek beindulni a növények. A tápanyaggal jól ellátott repcék szépen fejlesztik az oldalhajtásaikat. Tehát van mit megvédeni a rovarok és a gombabetegségek ellen.

A Sharda termékpalettájáról az alábbi szereket javaslom alkalmazni:

Őszi repcében: Rovarok ellen: Aceptir 200 SE: 0,2 l/ha virágzó táblákon is használható!

Deca 2,5 EC: 0,2-0,3 l/ha és a Doxa 30 WG: 0,085 kg/ha használatáról úgy látom már kicsúsztunk, hisz csak sárgabimbós stádiumig használhatók. Esetlegesen tavaszi repcében még alkalmazhatóak.                                                      Gombabetegségek ellen: Tebusha 25 EW: 1 l/ha, ez az oldalhajtások kialakulásét segíti!

Jade: 1 l/ha a szklerotiniás, fómás, pirenopezizás levélfoltosság betegségek ellen maximális védelmet nyújt.

Megj.: a Tebusha 25 EW –t a vegetáció korai szakaszában javaslom, míg a kettős hatóanyagú  (tebukonazol + protiokonazol) Jade-t a vegetáció későbbi szakaszában a teljes virágzásig célszerű alkalmazni. A Silico adalékanyag hozzáadásával a termékek hatékonyságát nagyban fokozzuk, hisz tudjuk, hogy a repce viaszos növény mivoltából nehezebben veszi fel a rápermetezett anyagokat. Dózisa: 0,1 l/ha

Őszi gabonákban: A gyomitással bízom benne, hogy mindenki végzett, de, ha nem akkor ajánlom a TBM =5 WG tribenuron hatóanyagú készítményünket, amely a nehezebben írtható gyomokkal is megküzd. Pld: mezei acat, de erős galaj fertőzés esetén fluroxipir hatóanyagú termékkel ki kell egészíteni. Effect 2 l/ha dózisával szintén lehet emelni a gyomirtó szer hatékonyságát.      

                                 Gombabetegségek képletei kezdeti stádiumban megjelentek a növények levelein. Ellenük a Tebusha 25 EW 1 l/ha dózisban ajánlom. Amennyiben, főleg az őszi árpákra jellemzően különböző helmitossporiumos levélbetegség tünetei mutatkoznak, akkor a Comrade gombaölő szerünket javasolnám 1 l/ha dózisban. Ez két kiváló hatóanyagot tartalmazó gombaölő ( azoxitrobin +ciprokonazol) nagyon magas gyógyító és védekező hatást biztosít.

A rovarvédelem. A vetésfehérítő bogarak már szépen jelen vannak a tábláinkon, sőt egyes melegebb helyeken már tojásokat is raktak. Ellenük: több piretroid termékkel állunk rendelkezésre: Deca 2,5 EC: 0,2 l/ha, Killer 10 EC:0,1 l/ha és a Powerfull 0,2 l/ha

Amennyiben olyan az állomány vagy a fajta, hogy szárszilárdító anyagot kívánunk alkalmazni, javaslom a Next (trinexapak-etil) szárszilárdító termékünket.

Megj: Minden esetben a tökéletesebb permetező hatás érdekében javaslom alkalmazni a Silico adalékanyagunkat 0,1 l/ha dózisban.

 

A termékeink a Kereskedő Partnereinknél megvásárolhatók.

A termékeinkkel hatékony védelmet és költségtakarékos megoldást tudunk biztosítani a Gazdálkodók számára.

Amennyiben további kérdés merülne fel a termékeinkkel kapcsolatban, kérem, keressenek telefonon.

Tel: +36 30 249 3100

Eredményes védekezést!

 

                                                                                     Szilvágyi Erzsébet

                                                                                   Sharda szaktanácsadó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                        

 

 

 

 

                   

Repce táblák a betakarítás előtt?!

Az idei szélsőséges időjárás megint megnehezíti a kérdést, vajon mit tegyünk a repce táblákkal a könnyebb és biztonságosabb betakarítás érdekében?!

Végezzünk érésgyorsítást, vagy ne? Ha, igen, milyen hatóanyaggal? Ha, már permetezünk csak érésgyorsítóval dolgozzunk vagy ragasszunk is?

Nem könnyű a döntés, mert az idei év nem a sikeres repcetermés éve lesz. Sajnos!

A szakmai véleményem, mindenképp takarékos költség megoldásra kell törekedni!  Most jól jönne egy kis meleg és kissé kevésbé csapadékos időjárás, de helyette itt a Medárd! Nehezen érik, szárad a repce a gyomok meg nagyon jönnek fel! Szóval nem könnyű a helyes döntést meghozni!

Érésgyorsításra ismét két hatóanyag áll rendelkezésünkre a glifozát és a tavaly kivont, de Szükséghelyzeti Engedély kertében ismét alkalmazható a diquat-dibromid is. A két hatóanyag hatásmechanizmusa eltérő, ennek értelmében más –más időpontban/érési stádiumban/ kell őket kijutatni.

MEDOLDÁSOK  Sharda termékekkel konkrétan:

1. Marsh 480 SL : 4 l/ha / glifozát /   + Effect: 2 l/ha /hatásfokozó./ Alkalmazása: a repce magvak 60 %-a barna színű, a becők még zöldek, vagy zöldessárgák legyenek. Ez a tervezett betakarítás előtt kb. 2 héttel van. Ragasztóanyaggal is ki lehet ezt a kombinációt egészíteni.

 2.Dessicash 20 SL: 2l/ha /diquat-dibromid  / + Effect : 2 l /ha  /hatásfokozó/. Alkalmazása: a becőben lévő magvak már barnák és kimorzsolhatók a magvak 25 -30 % -os nedvességűek legyenek, a tervezett betakarítás előtt 5-6 nappal.

Megj.: Dessicash 20 SL termékünk sajnos még úton van Magyarország fele. Várhatóan június 25. körül fog beérkezni.

  • A Drop-Air: elsodródás csökkentő termékkel javasolt a permetlé kiegészítése. Fontos a szomszédos, még zöld kultúrák és a környezet védelme! A Marsh 480 SL+ Drop-Air csomagban kedvezőbb áron megvásárolható!
  • Költség vonzatok szempontjából a Marsh 480 SL /glifozát / variáció olcsóbb megoldást képvisel, de időben kell dönteni a korábbi kezelés miatt.

 

Egyéb kérdés esetén szívesen állok rendelkezésre:

Tel.: 30 / 249 -3100                                                                                                       Eredményes betakarítást kívánok!

                                                              Szilvágyi Erzsébet

                                                                      Sharda

 

 

 

 

 

 

 

 

                            2./Dessicash 20 SL /diquat-dibromid ha./ 2 l/ha + Effect 2 l/ha hatásfokozó   

 

1.

 

 

 

 

 

 

 

                                Tisztelt Repcetermesztők!

A repce az egyik olyan növényünk, amelynek eredményességét a rovarok elleni védekezés végrehajtása, és annak költsége a meghatározó.

A repcét veszélyeztető kártevők sorát kora tavasszal a két ormányos bogár nyitja meg: a repceszár ormányos és nagy repceormányos.

Ezek a kártevők a nyugati megyékben szinte minden táblában megjelennek.

Jelenleg a nagyon enyhe időjárás és a szép napsütés előhozta őket. A repce táblákban kihelyezett sárga tálak és sárga lapok is ezt igazolják. Lsd. a mellékelt fotókat, amelyeket Szélessy Szabina növényorvos, Gérce térségében készített,2020.02.17-én.

Lényeg: nagyon kell figyelni, a rovarok egyedszámát, fejlettségét, és nem utolsó sorban az időjárást, hogy a permetezést a legoptimálisabb időben végezzük el.

Fel kell készülni a permetező szerek beszerzésére!

Ajánlatom a Sharda palettáról : a Repce Bumm Max csomag ,amely két hatóanyagú rovarölő szert /Aceptir 200 SE és Deca 2,5 EC /, valamint egy gombaölő és egyben regulátor hatású Tebusha 25 EW,és a Silico hatásfokozó adalékanyagot tartalmaz.

Nagyon fontos tudni, hogy a két hatóanyag esetében a Deca rovarölő azonnal elpusztítja a táblán lévő kártevőket, míg az Aceptir felszívódó hatása miatt kb. 10 napik elpusztítja a növényt „megkóstoló” rovart. Ezt a két anyagot a csomagban lévő dózisban együtt kell használni. Megj. 1 csomag tartalma 10 ha-ra elegendő!

Amennyiben indokolt, akkor már a Tebusha gombaölő és regulátor anyagot is ki lehet jut

HÍRLEVÉL

A szélsőséges tavaszi időjárás megviselte az őszi növény kultúrákat. A repce növények nagy részét kisebb-nagyobb mértékig, előbb a szárazság később pedig a fagy károsította.

Most a várva várt csapadék után szépen kezdenek beindulni a növények. A tápanyaggal jól ellátott repcék szépen fejlesztik az oldalhajtásaikat. Tehát van mit megvédeni a rovarok és a gombabetegségek ellen.

A Sharda termékpalettájáról az alábbi szereket javaslom alkalmazni:

Őszi repcében: Rovarok ellen: Aceptir 200 SE: 0,2 l/ha virágzó táblákon is használható!

Deca 2,5 EC: 0,2-0,3 l/ha és a Doxa 30 WG: 0,085 kg/ha használatáról úgy látom már kicsúsztunk, hisz csak sárgabimbós stádiumig használhatók. Esetlegesen tavaszi repcében még alkalmazhatóak. Gombabetegségek ellen: Tebusha 25 EW: 1 l/ha, ez az oldalhajtások kialakulásét segíti!

Jade: 1 l/ha a szklerotiniás, fómás, pirenopezizás levélfoltosság betegségek ellen maximális védelmet nyújt.

Megj.: a Tebusha 25 EW –t a vegetáció korai szakaszában javaslom, míg a kettős hatóanyagú (tebukonazol + protiokonazol) Jade-t a vegetáció későbbi szakaszában a teljes virágzásig célszerű alkalmazni. A Silico adalékanyag hozzáadásával a termékek hatékonyságát nagyban fokozzuk, hisz tudjuk, hogy a repce viaszos növény mivoltából nehezebben veszi fel a rápermetezett anyagokat. Dózisa: 0,1 l/ha

Őszi gabonákban: A gyomitással bízom benne, hogy mindenki végzett, de, ha nem akkor ajánlom a TBM =5 WG tribenuron hatóanyagú készítményünket, amely a nehezebben írtható gyomokkal is megküzd. Pld: mezei acat, de erős galaj fertőzés esetén fluroxipir hatóanyagú termékkel ki kell egészíteni. Effect 2 l/ha dózisával szintén lehet emelni a gyomirtó szer hatékonyságát.

Gombabetegségek képletei kezdeti stádiumban megjelentek a növények levelein. Ellenük a Tebusha 25 EW 1 l/ha dózisban ajánlom. Amennyiben, főleg az őszi árpákra jellemzően különböző helmitossporiumos levélbetegség tünetei mutatkoznak, akkor a Comrade gombaölő szerünket javasolnám 1 l/ha dózisban. Ez két kiváló hatóanyagot tartalmazó gombaölő ( azoxitrobin +ciprokonazol) nagyon magas gyógyító és védekező hatást biztosít.

A rovarvédelem. A vetésfehérítő bogarak már szépen jelen vannak a tábláinkon, sőt egyes melegebb helyeken már tojásokat is raktak. Ellenük: több piretroid termékkel állunk rendelkezésre: Deca 2,5 EC: 0,2 l/ha, Killer 10 EC:0,1 l/ha és a Powerfull 0,2 l/ha

Amennyiben olyan az állomány vagy a fajta, hogy szárszilárdító anyagot kívánunk alkalmazni, javaslom a Next (trinexapak-etil) szárszilárdító termékünket.

Megj: Minden esetben a tökéletesebb permetező hatás érdekében javaslom alkalmazni a Silico adalékanyagunkat 0,1 l/ha dózisban.

A termékeink a Kereskedő Partnereinknél megvásárolhatók.

A termékeinkkel hatékony védelmet és költségtakarékos megoldást tudunk biztosítani a Gazdálkodók számára.

Amennyiben további kérdés merülne fel a termékeinkkel kapcsolatban, kérem, keressenek telefonon.

Tel: +36 30 249 3100

Eredményes védekezést!

Szilvágyi Erzsébet

Sharda szaktanácsadó

 

atni a fenti rovarölőkkel. Ezt a növény fejlettsége alapján döntsük el.

A Silico használa

HÍRLEVÉL

A szélsőséges tavaszi időjárás megviselte az őszi növény kultúrákat. A repce növények nagy részét kisebb-nagyobb mértékig, előbb a szárazság később pedig a fagy károsította.

Most a várva várt csapadék után szépen kezdenek beindulni a növények. A tápanyaggal jól ellátott repcék szépen fejlesztik az oldalhajtásaikat. Tehát van mit megvédeni a rovarok és a gombabetegségek ellen.

A Sharda termékpalettájáról az alábbi szereket javaslom alkalmazni:

Őszi repcében: Rovarok ellen: Aceptir 200 SE: 0,2 l/ha virágzó táblákon is használható!

Deca 2,5 EC: 0,2-0,3 l/ha és a Doxa 30 WG: 0,085 kg/ha használatáról úgy látom már kicsúsztunk, hisz csak sárgabimbós stádiumig használhatók. Esetlegesen tavaszi repcében még alkalmazhatóak. Gombabetegségek ellen: Tebusha 25 EW: 1 l/ha, ez az oldalhajtások kialakulásét segíti!

Jade: 1 l/ha a szklerotiniás, fómás, pirenopezizás levélfoltosság betegségek ellen maximális védelmet nyújt.

Megj.: a Tebusha 25 EW –t a vegetáció korai szakaszában javaslom, míg a kettős hatóanyagú (tebukonazol + protiokonazol) Jade-t a vegetáció későbbi szakaszában a teljes virágzásig célszerű alkalmazni. A Silico adalékanyag hozzáadásával a termékek hatékonyságát nagyban fokozzuk, hisz tudjuk, hogy a repce viaszos növény mivoltából nehezebben veszi fel a rápermetezett anyagokat. Dózisa: 0,1 l/ha

Őszi gabonákban: A gyomitással bízom benne, hogy mindenki végzett, de, ha nem akkor ajánlom a TBM =5 WG tribenuron hatóanyagú készítményünket, amely a nehezebben írtható gyomokkal is megküzd. Pld: mezei acat, de erős galaj fertőzés esetén fluroxipir hatóanyagú termékkel ki kell egészíteni. Effect 2 l/ha dózisával szintén lehet emelni a gyomirtó szer hatékonyságát.

Gombabetegségek képletei kezdeti stádiumban megjelentek a növények levelein. Ellenük a Tebusha 25 EW 1 l/ha dózisban ajánlom. Amennyiben, főleg az őszi árpákra jellemzően különböző helmitossporiumos levélbetegség tünetei mutatkoznak, akkor a Comrade gombaölő szerünket javasolnám 1 l/ha dózisban. Ez két kiváló hatóanyagot tartalmazó gombaölő ( azoxitrobin +ciprokonazol) nagyon magas gyógyító és védekező hatást biztosít.

A rovarvédelem. A vetésfehérítő bogarak már szépen jelen vannak a tábláinkon, sőt egyes melegebb helyeken már tojásokat is raktak. Ellenük: több piretroid termékkel állunk rendelkezésre: Deca 2,5 EC: 0,2 l/ha, Killer 10 EC:0,1 l/ha és a Powerfull 0,2 l/ha

Amennyiben olyan az állomány vagy a fajta, hogy szárszilárdító anyagot kívánunk alkalmazni, javaslom a Next (trinexapak-etil) szárszilárdító termékünket.

Megj: Minden esetben a tökéletesebb permetező hatás érdekében javaslom alkalmazni a Silico adalékanyagunkat 0,1 l/ha dózisban.

A termékeink a Kereskedő Partnereinknél megvásárolhatók.

A termékeinkkel hatékony védelmet és költségtakarékos megoldást tudunk biztosítani a Gazdálkodók számára.

Amennyiben további kérdés merülne fel a termékeinkkel kapcsolatban, kérem, keressenek telefonon.

Tel: +36 30 249 3100

Eredményes védekezést!

Szilvágyi Erzsébet

Sharda szaktanácsadó

 

ta nagyon fontos ,mert a repce viaszos növény.   Ebből kifolyólag nehezen hatol át a permetlé a levélen és a száron, pedig e szereknek a Deca kivételével fel kell szívódniuk a repce növénybe a megfelelő védelem biztosításért.

Eredményes védekezés érdekében keresse a Kereskedőknél a Sharda nagyon jó hatású, jó ár-értékarányú Repce Bumm Max csomagját !

2020.február 20.                                                                      

                                                                                                     Szilvágyi Erzsébet

                                                                                                     Tel.: 30 / 249 3100

 

  

sharda

 

Nyár végi és az őszi növényvédelmi munkákhoz alkalmazható Sharda termékek….

Napraforgó: deszikkálásra alkalmazható a Dessicash 20 SL ( diquat-dibromid ha.)

             Dózisa: 2,0 l/ha

             Javasolt a Drop –Air adalékanyaggal használni, az elsodródás és a jobb hatásfok miatt.

A kereskedelemben általában 10 ha –os csomagban együtt vásárolható meg a két termék, azaz                                        

Dessicash SL 20 lit .+ Drop-Air 1 lit.

Repce :vetése előtt már érdemes a növény védelmi technológiát,főleg a rovar elleni védekezést átgondolni.

Erre javasoljuk a régi jól bevált REPCE BUMM csomagunkat. Megj . már kevés kereskedőnél van!

Valamint az új REPCE BUMM MAX csomagunkat,amely az Aceptil 200 SE /acetamiprid ha./ tartalmazza .Összetétele : Tebusha 25 EW 10 lit,+Deca 2,5 EC: 3 lit + Aceptil 200 SE: 2 lit+ Silico 1lit

Ez az új csomag 10 ha –ra elegendő a maximális dózisokban alkalmazva is.

Összetételénél fogva rugalmas megoldást biztosít, a különböző rovarok ellen, regulátorozáshoz ,gombavédelemhez valamint tartalmazza a repcében fontos adalékanyagot a Silico-t is.

Az új kombináció a kísérletekben és a nagyüzemi gyakorlatban is jónak bizonyult.

Csávázás : A kalászosok csávázására két hatóanyagú termékünk van:

     TEBSEME /tebuconazol ha./ ezzel a termékkel most jelentünk meg először!

                   Dózisa : 1,2 l/v.mag to

     DIFENO /difenokonasol ha./ Dózisa : 2 lit/ha

Mindkét anyag kiváltó a csirakori és későbbi betegségek ellen / Üszög sp.,fuzárium sp.pirenofórás levélbetegségek /.

A SHARDA termékekre jellemzően most is nagyon kedvező áron érhetők el a Kereskedelmi Hálózatban a termékeink.

                                                                                   Szilvágyi Erzsébet

                                                                                       Sharda

                                                                                 Tel: 30 249 3100

                                                                     

                                                                             Sharda

 

     Gazdaságos növényvédelmi megoldások az esetlegesen felmerülő növényvédelmi problémákra Sharda termékekkel !

Őszi búza: gombabetegségek ellen:

               1/     Tebusha 1 l/ha levél és kalászbetegségek ellen/lisztharmat, rozsda,helmintospórium,kalászfuzárium ellen.

               2/       Comrade 1 l/ha fenti betegségekre, kettős hatóanyagú, hosszú hatástartalmú gombaölő /azoxistrobin és azol hatóanyag tartalmú magas értékű készítmény/

Amennyiben tetű vagy egyéb rovar van a területen akkor javasolt a

           Deca / Powerfull : 0,2 l/ha dózisban kiegészíteni a gombaölőt.

A tökéletes hatás és felszívódás érdekében a permetléhez adjunk:

         Silico 0,1 l/ha hatásfokozót

Tavaszi árpa: a fenti készítmények itt is alkalmazhatók!

             Ezeken kívül javasolt még a Proceed gombaölő alkalmazása is.

             dózisa : 2 l/ha a tavaszi árpa szeptóriás és helmintospóriumos betegségei ellen nagyon jó eredménnyel alkalmazható. Kétkomponensű anyag, kontakthatása miatt azonnal gyógyít és elpusztítja a szaporító képleteket. Felszívódó hatása miatt a levélben már meglévő hyfákat is elpusztítja. Hosszú hatástartam.

Napraforgó: Elmúlt évben hoztuk forgalomba az I-MAZA (imazamox ha.)

gyomirtó készítményünket. Posztemergen gyomírtó egy-és kétszikű gyomokat egyaránt kiválóan írtja.

Alkalmazható:IMISUN /imidazolinon ellenálló /fajtáknál a napraforgó 2 leveles állapotától 8 levelesig.

Dózisa: 1,0-1,2 l/ha a kétszikű gyomok 2-4 levélstádiumában.

Az egyszikű és az évelő egyszikű gyomok ellen, pedig a jól ismert Quick 5EC szuper szelektív gyomirtónkat javasoljuk.

Dózisa: gyomviszonyoktól függően: 1-2,5 l/ha

                                           Fenyércirok:1,2 l/ha

                                           Taracbúza esetén: 2-2,5 l/ha

Kukorica :

       Posztemergens gyomirtók:

                   Egyszikűek ellen: a Nicosh 4 SC javasolt, dózisa gyomviszonyoktól függően: 0,75- 1,5 l/ha .

                   Kétszikűek ellen: a Cash 480 SL . Dózisa. 0,5-0,6 l/ha

Mindkét gyomirtó az egyéves és évelő gyomokat is írtja.

A két termék: Kukorica Eco csomagban is megvásárolható.

Egy csomag 4 ha-ra elegendő.

Szója: Benta 480 SL bentazon hatóanyag .

             – a kétszikű gyomok ellen alkalmazható,2 l/ha dózisban.

             -a szója 8-12 cm legyen, a gyomok pedig 3 lomblevelesek legyenek.

Kontakt, perzselő hatású gyomirtó, ezért a kultúrnövény védelme miatt eső után 24 órával valamint, lehetőleg este permetezzünk, továbbá semmiféle adalékanyagot ne tegyünk mellé.

Eredményes munkát kívánok!

                                                                             Szilvágyi Erzsébet

                                                                                  Sharda