Zsigó György Az Év Agrárembere! Gratulálunk a tagtársunknak!

 

agrotrend - agrárgazdasági szakportál

Zsigó György Az Év Agrárembere!

Nagyszabású gálával zárult a 2015-ös Az Év Agrárembere Díj szombat este a herceghalmi Abacus Hotelben. Több, mint 170 vendég tapsolhatott a meghirdetett kategóriák győzteseinek és izgulhatta végig a kategóriagyőztesek és a zsűri tanácskozását, ahol végül megszavazták Az Év Agráremberét. A nyertes egymillió forinttal lett gazdagabb, amit szakmai tervei megvalósítására fordíthat.


fotó: agrotrend.hu

A gála megnyitóját követően hirdették ki a 10 kategória győzteseit. Az agrárgépészet kategóriát Kustra Mihály, az agrárkutatást Prof. Dr. Birkás Márta nyerte, az állattenyésztés díjazottja Pócz János, a kertészeté Müller Jenő, az erdészet-vadászaté Répászky Miklós, a feldolgozó-élelmiszeriparé pedig Günzer Tamás lett. A fiatal gazda kategória győztese Czakó Szabolcs János, a fenntartható gazdálkodásé Szólláth Tibor, a növénytermesztésé Dr. Szöllősi Károly, míg a növényvédelemé Zsigó György lett.

Ezt követően került sor Az Év Agrárembere kiválasztására. Először a kategóriagyőztesek, majd a szakmai zsűri tagjai adták le szavazatukat. Szoros verseny alakult ki, amelyből végül Zsigó György került ki győztesen, így ő kapta Az Év Agrárembere kitüntető címmel járó főnyereményt. 


fotó: agrotrend.hu

Zsigó Györgyöt sokéves növényvédelmi munkássága, közéleti tevékenysége (klubok, szakmai szervezetekben betöltött szerepe), önzetlen és a közjót szolgáló, szakemberek számára térítésmentesen nyújtott növényvédelmi előrejelzései miatt jelölték a kitüntető díjra. Házikerti és közterületi növényvédelmi megfigyelései, vizsgálatának és előrejelzéseinek térítésmentes publikációi, szakmai odafigyelése a piac változására, fiatal és idősebb kollégáinak feltétel nélküli segítése a mai magyar növényvédelmi előrejelzés egyik ikonikus alakjává emelték. 

A szakember bevallotta, hogy nem számított a győzelemre, és elárulta azt is, hogy bár mindig tele van tervekkel, de figyelme középpontjában jelenleg két projekt van, így a nyeremény összegét ezek megvalósítására szánja.

Idén a Közönségdíjat Bóbics László nyerte.

2015-ben két új díjat is kiosztottak az alapítók: Innovációs Díjban részesült Major Zoltán, a Timac AGRO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Életműdíjat kapott dr. Szász Ferenc, állatorvos.