A 43/2010. FVM rendeletben előírt kötelező növényvédelmi szolgáltatói szerződés adatainak feltöltésére meghatározott türelmi idő meghosszabbításra került 2016. május 31-ig.

Természetesen, továbbra is a kiállított növényorvosi vény mögött mindenesetben érvényes szerződésnek kell lennie a szakirányító és a vényen szereplő termelő/cég között.

Türelmi idő a szakirányítók számára a kötelező adatszolgáltatásra!

Türelmi idő a szakirányítók számára a kötelező adatszolgáltatásra!

2016. február 24, szerda

Március elejétől elérhetővé válik a NÉBIH feltöltő felülete, ahol a szakirányítók saját fiókjukba belépve tudják majd a megállapodások adatait rögzíteni és módosítani, valamint valamennyi szerződésüket áttekinteni. A rendszer indulásáig – így jelenleg is – a szerződések adatait az alábbi excel táblázat kitöltésével és a szakiranyito@nebih.gov.hu e-mail címre történő beküldésével tudnak eleget tenni kötelezettségüknek.

Mint ismert, a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010 (IV. 23.) FVM rendelet alapján a szakirányító növényorvosi vényt kizárólag olyan személy részére állíthat ki, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtására irányuló írásbeli szerződést kötött. A szerződés megkötését, módosítását, illetve megszűnését 15 napon belül a szakirányítónak be kell jelentenie a NÉBIH felé.

Az elektronikus feltöltő felület március elején indul. Addig is a szakirányítók a fentiekben írt módon tehetnek eleget kötelezettségüknek. Fontos azonban, hogy a rendszer aktiválását követően az e-mail-ben beküldött adatokat nem áll módunkban elfogadni.

Szeretnénk felhívni a szakirányítók figyelmet arra, hogy a hatóság 2016. május 31-ig türelmi időt biztosít az adatok feltöltésére. Az átmeneti időszak azonban a szerződéskötések megkötését nem érinti, azoknak minden esetben meg kell történniük a még a növényorvosi vény kiállítását megelőzően!

További információt cikkünkben és a gyakran ismételt kérdésekben talál.