VMNK Elnöki nyílt levél

Kedves Tagtársak!

Összeállt a VMNK arculata. Amit szerettünk volna megvalósítani az most megtörtént. A négy év elteltével a honlapunkat meglátogatta az 1.000.000-ik látogató. Folyamatosan nő az érdeklődés a honlap iránt, jól működik a Facebook oldalunk, és a Pest-monitor is VMNK és Burgenland oldalról már elérte célját.

A Pic2Rate analizis programunk kiegészült a Spray2RateNGe programmal. A program a permetezőgépek ellenőrzését segíti a növényvédősöknek és a gazdáknak. Az angol nemzeti permetezőgép bemérő rendszer alapjaira támaszkodik számos új saját fejlesztéssel kiegészítve, és tartalmaz egy permetlé optimalizáló programot. A jegyzőkönyveit mellékeljük.

Az országos kamaránkat ez nem igazán érdekelte. Jelenleg is a növényvédősök számára érdektelen bemérő állomásokat támogatja. Az állomásoknak nincs felelőssége, a jogszabályok alapján, a növényvédős felel a permetezés minden fázisáért, így a permetezőgépért is. Jogaszaink szerint a mi megoldásunk védené a növényvédőst egy esetleges perben.

Örülünk annak, hogy lényegesen nőt a tagságunk, és kb. egyharmaddal nőt a szolgáltató tagjaink száma. Bízunk abban, hogy az új eszközökkel, programokkal minél többen szolgáltatnak majd a jövőben.

Az eszközeink, programjaink szabályzata a honlapunkon az Eszközök fül alatt megtalálhatók. A szakértők fül alatt szinte egy saját honlapot alakíthat ki minden tagunk, ez reméljük a szolgáltatásban is segítségére lesz mindenkinek.

A VMNK feladata saját tagjainak informálása és szakmai segítése.

A jövőképünket május 30-án az Osztrák mezőgazdasági kamara növényvédelmi szemináriumán mutatjuk be, Szlovákia is érdeklődik a dolgaink iránt, és a NAK megyei tudásbázisának is bemutatjuk az eszközeinket. A fórumokon és konferenciákon a gazdáknak is propagáljuk a szolgáltatásainkat.

Rendelkezünk drónnal, talaj és vízelemző berendezésekkel, afla és don toxin mérővel, tudunk német keménységi fokot mérni, szóráskép vízérzékeny papírok, szórófej bemérő edények és vannak programjaink, amik ezeket feldolgozzák. Van fa injektálónk.

Tudunk vadkár és termés, kelésbecslést csinálni, tudunk mezei leltárt készíteni, lehet pocokfelmérést csinálni a levegőből és talán hamarosan tudunk célzott drón permetezést végezni.

Bízunk benne, hogy egy újtípusú növényvédelmi szakma kialakulása felé tartunk és nem csak a receptért fogják keresni a tagtársainkat.

Köszönöm Mindenkinek, aki segítette a munkánkat és kreatívan állt hozzá a fejlesztésekhez. Mindenkinek jó munkát kívánunk!

Both Gyula VMNK Elnök

pdf     nk kalkulator

Bemérő Lap