Prosilicon: Napégés és bogyórepedés a gyümölcstermesztésben…

A klímaváltozás eredményeképpen időjárásunk egyre kiszámíthatatlanabb. A forró napokat gyakran több napos erőteljes esőzés váltja fel.

A környezet ilyen fokú változékonysága nagy hatással van növényeinkre is, hisz stresszként élik meg az ingadozó hőmérsékletet, a szokatlanul erős UV sugárzást vagy a hirtelen lezúduló csapadékot. A szőlőfürt, nem képes ilyen gyorsan „alkalmazkodni” a változásokhoz. A nagy melegekben, ha a levelek már nem takarják a fürtöket a bogyók megbarnulhatnak, beszáradhatnak a napsugárzás következtében. A sok csapadék hatására a bogyók kirepednek utat nyitva betegségek ( pl. szürkepenész) megtelepedésének és fertőzésének. A cseresznye és meggy ültetvényekben szintén hatalmas gazdasági károkat okoz a gyümölcsök felrepedése a sok csapadék következtében. Romlik a termés értéke, eladhatósága, eltarthatósága.

Prosilicon – védelem minden időben!

A Prosilicon a lombtrágya, mely hatását a növények bőrszövetének erősítésével fejti ki. Mivel a növényi viaszhoz kötődik jó az esőállósága. Más termékekkel ellentétben nem festi meg a kezelt felületet, így nem okoz „esztétikai kárt”, nem kell a termések tisztogatásával bajlódni.

Prosilicon