Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezete 2017. november 24.-én tartotta évzáró rendezvényét.

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály nagytermébe tértünk vissza hosszú évek után. Avar Kálmán osztályvezető úr volt a házigazdánk.

Both Gyula Elnök röviden értékelte az évet. Megvalósultak az eszköz beszerzések, elkészültek a programok a Ne a receptért keressék a növényvédőst programhoz. A permetező program 2017. tavaszán indult el, hogy minden szakirányító bármikor a mezőn ellenőrizhesse a gazdák permetezőit. Már több vizsgálat után bebizonyosodott, hogy tiszta vízzel vizsgált szóráskép nem egyezik meg a növényvédőszeres, adalék anyagos méréssel Szóba került 2018 év elejének kamarai programjai a bál, a konferencia és a mérnöktovábbképzés. Az Elnök Úr ismertette a vezetőség azon tervét, hogy a jövőben a mérnöktovábbképzés kredit pont rendszerben történjen. Az országos kamara és a VMNK viszonyára is rákérdeztek a jelenlevők. Elnök Úr továbbra is képviseli tagságunk véleményét, Továbbra is egyetértés van abban, hogy a MANOK KFT kezdetben nem a kamara KFT-éje volt, hogy a VMNK nem értett egyet a gépbemérés hatősági jogának a MONOK KFT-ének történő átadásával, nem értett egyet a hatósági jog elvétele után a MANOK KFT utólagos, visszamenőleg történő kivásárlásával. Az adatvédelemben is vannak nem áthidalhatatlan véleménykülönbségek, és a mérnök továbbképzésben Avar Kálmán Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály osztályvezetője megerősítette, hogy akreditált továbbképző szervezettel együtt kell működni a jogszabály szerint. Az országos kamara oktatási bizottsága ellentétesen tájékoztatott erről minket. Elnök Úr hangsúlyozta, hogy a VMNK minden vállalt feladatát határidőre, pontosan, precízen teljesítette. A tagság egyharmada vett részt Varga Péter által felajánlott vadvacsorán, melyet Borsics József igazán finoman készített el. Az estébe nyúló beszélgetés során megkóstoltuk a Vaskeresztesi hegy első borát.

Mérnöktovábbképzés: 2018.02.05-09.