Konferencia 2018. Vasszécseny. A rendezvényt Győrffy Balázs, NAK elnöke nyitotta meg. 26 előadás, több mint 300 látogató. NAK pontszerző előadás volt. Köszönjük a szervezőknek és az előadóknak ezt a színvonalas napot.

A havazás ellenére sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre. Both Gyula VMNK elnök kiemelte, hogy bár a növényvédőszer maradék csak egy százalékban lépi túl a határértéket a vizsgált növényekben, de a toxinok az élelmiszereinkben komoly mennyiségben kezdenek megjelenni. Fontosnak tartja a gazdák és a növényvédősök kapcsolatát.

Győrffy Balázs a NAK elnöke a két kamara kapcsolatáról beszélt. Sikerként emelte ki az előrejelzés két kamara általi üzemeltetését, kudarcnak nevezte a a permetezők bemérésének tárgyalásait. Eredményes gazdálkodási évet kívánt a gazdáknak.

Vajkovics Balázs a VMNK alelnöke a permetező víz fontosságáról beszélt, kiemelte, hogy a víz a növényvédőszereket akár teljes egészében is megtudja kötni.

Jordán László a NÉBIH elnök helyettese az új növényvédelmi jogszabály változásokról beszélt, de még egyeztetés alatt álnak az előterjesztések. A raktározás, a kiszállítás, a gázmesterek növényvédőszer vásárlásai is változhatnak.

A Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Terv  UNIÓS felülvizsgálatáról Gábriel Géza főosztályvezető-helyettes, FM tartott előadást.

A növényvédőszer forgalmazók, gyártók a változásokat emelték ki is ismertették porfóliójukat.

A tápanyag gyártók és forgalmazók a tápanyag fontosságát hangsúlyozták, a betegségek megelőzésének ez az egyik alappillére.

Tápanyag-tartamkísérlet tanulságairól Dr. Árendás Tamás, MTA tartott nagyon érdekes és értékes előadást.

IMG 3478

IMG 3483