Prága és Dél-Csehország 2018.június 5-9.

„Jót s jól!” Kazinczy

Prága és Dél-Csehország

2018.június 5-9.

(5 nap/ 4 éj)

 

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: szállodák 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: reggeli + 1 vacsora C.Budejoviceben + 1 vacsora Prágában

Idegenvezető: Brogyányi Mihály   https://www.facebook.com/mihaly.brogyanyi

Jelentkezési határidő: 2018.04.28. elnok@vmnk.hu 06 703386304

 

Program:

  1. nap: utazás rövid technikai pihenőkkel a Bécs-Linz- Cesky Krumlov útvonalon. A cseh határátlépést követően a látnivalók sorát Cesky Krumlov emlékeinek megtekintésével nyitjuk. A város Dél-Csehországban, a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján fekszik. Történelmi negyedét az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. A krumlovi vár a prágai Hradzsin után Csehország második legnagyobb vára. Öt udvarból és negyven épületből áll, valamint tartozik hozzá egy hét hektáros kastélypark is. Egyedülálló látványosság a jó állapotban fennmaradt és azóta fel is újított barokk színház, amihez hasonlóból csak néhány van a világon. A város egyik jelképe a kör alakú vártorony. Az 54 méter magas, hatemeletes torony az alsó vár belső udvarán található. A Szent Vitus-templom Krumlov másik jelképszerű épülete, amelyet sétánk során szintén felkeresünk. Ezt követően továbbutazás Cesky Budejovicebe. Hosszabb séta keretében városnézés a cseh sörfőzés fellegvárában. Azonban van itt más látnivaló is: a II. Premysl Otakar fõtér szépsége önmagában is megéri az utazást, a gótikus-reneszánsz Fekete-torony, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városkára szépséges főterével és ámulatba ejtő középkori alapokon nyugvó alaprajzával, a kolostor és a Vasszűz tornya, amely a legenda szerint kínzókamraként is szolgált egy időben. Itt található a hazánkban is ismert Hardmuth ceruzákat gyártó Versatil ceruzagyár, mely már a XVIII. század óta működik. A város mindezek ellenére az irodalomban kicsit járatosaknak valószínűleg Svejk katonát idézi, míg a sörkultúra tudósainak a mára világhírű Budvar (Budweiser) sört juttatja eszébe, amelyet máig itt gyártanak. Opcionális lehetőség: csoportunk délután sörgyárlátogatás keretében ismerkedhet meg a cseh sörgyártás hagyományos eljárásaival, amelyet sörkóstoló zár.

Szállás elfoglalása, közös vacsora, majd esti szabadidő kiadós sörözéssel.

Szállás: Cesky Budejoviceben

2.nap: A reggelit követően utazás Prágába. Útközben hosszabb városnéző séta Táborban. Tábor, a husziták által alapított városka. A negyvenezres település nevét a Bibliában említett Tábor hegyéről kapta, 1420-ban alapították a táboriták, a husziták mozgalmának radikális képviselői. A kazamatákban tett sétát vélhetően mindenki izgalmasnak fogja találni, ahogy a huszita fegyvereket és az egyetlen épen maradt harci szekér megtekintését is.  Szabadprogram keretében fel lehet mászni a templom tornyába, vagy betérni a rémségek múzeumába – és utána kiváló ebéd vár mindenkit a főteret övező utcácskákban.

A városnézést követően továbbutazás Prágába, a szállás elfoglalása, majd szabadprogram, és közös vacsora cseh sörök kóstolásával az U’Fleku sörözőben.

  1. nap: Reggeli után élménydús városnézés keretében megismerkedünk a méltán városok anyjának nevezett száztornyú Prágával. Végigjárjuk az óvárost, átmegyünk a Károly hídon és megismerjük a leghangulatosabb prágai negyedet: a Kisoldalt. Természetesen felmegyünk a Hradzsinba és a méltóságteljes várba. Látni fogjuk a Vencel teret, a Lőportornyot, a Celetná utca csodás házsorát, az Óvárosi teret a városházával és az Orloj óraművel, valamint a Tyn templommal. Végül pedig a monumentális Szent Vitus katedrális következik, no meg még megannyi más csoda, de a séta közben nem feledkezünk meg a kiváló cseh sör megízleléséről sem. A fárasztó nap után szállás Prágában, majd kellemes időtöltés és fakultatív vacsora, sörözés a város ismert sörözőiben.
  1. nap: Reggeli, majd kirándulás Karlovy Varyba. A város (németül Karlsbad) az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye, amely mára a világ egyik leghíresebb gyógyfürdő-városa lett: több, mint 300 gyógyvízforrása van. Évente 70 országból mintegy 2 millió utazó keresi fel. Neves vendégei voltak a városnak Liszt Ferenc, Móra Ferenc, Goethe, Gogol, Schiller, Tolsztoj, Chopin, Brahms, Beethoven, Mozart, Kafka, Brahms, Grieg és Arany János is többször visszatért ide. Karlovy Vary nemzetközi filmfesztiváljáról, és arról is ismert, hogy itt gyártják a Becherovkát. Szépsége miatt több filmet is forgattak itt, a 2006-os James Bond film, a Casino Royale is itt játszódott. Nagy élményt jelent itt csupán sétálni, és gyönyörködni a színes épületekben, és a csodálatos természeti környezetben. Gyógyfürdőin, és wellness-szállodáin kívül az elegáns város festői szépsége, csodás környezete, és díszes, felújított barokk, és art nouveau épületei miatt is vonzó.

Szállás és fakultatív vacsora Prágában.

  1. nap: Reggeli a szállodában, majd utazás Magyarország irányába. Útközben látogatás a Cseh Paradicsom Nemzeti Parkban. Ez a vidék valamikor a festők, az írók és más művészek békés menedékhelye volt. A Cesky Ráj – ahogy a csehek nevezik -, látványos sziklákat, mély völgyeket, kanyargó folyókat, sűrű erdőkben megbúvó patakokat tartogat ma is a sok érkező látogatónak. Az itteni a vidék egyik fő vonzerejét a különleges formájú sziklaalakzatoknak köszönheti, amelyeket a természeti erők: a víz, a szél formálták évmilliók alatt. A túra során megcsodálhatóak a több méter magas homokkőképződmények, miközben a turista barangolhat a különböző alakú sziklák és labirintusok között.

Várható érkezés Szombathelyre az esti órákban.

Részvételi díj: 93.500 Ft/fő (min. 40 fizető utas esetén), belépők és biztosítás nélkül

 

misszió

 

MISSZIÓ TOURS Utazási Iroda

9600 Sárvár, Gárdonyi u. 6..

Tel.: 95/ 320 165

Mob.:06 20 5423201

E-mail: missziotours@varsat.net

2310 Szigetszentmiklós, Tököli u. 19. I. emelet/ 5. iroda

Tel: +36205653258

                                               E-mail: missziotours@invitel.hu