Folytatjuk egy küldöttközgyűlés margójára című cikkünket. Részválaszokat kaptunk, de sok kérdés még megválaszolatlan maradt. Közöljük Dr. Tarcali Gábor Elnök Úr levelét.

 pdf                                                                 Microsoft Word 2013 logo.svg 

Tájékoztatás kamarai alapszabály módosítás érvénytelenségéről. KATT AZ IKONOKRA

Elnök Úr levelére feltett kérdések, amire nem kaptunk választ:

Ha nem volt első közgyűlés, akkor a 9:30 volt az első és igy az határozatképtelen lett volna, mert a meghívó is hibás volt, nem 51, hanem 57 fő kellett volna a határozatképességhez. Ha az első időpontban megtörtént a KKGY megnyitása és bezárása, csak akkor érvényes az okfejtés egyrésze.

Ha nem volt első KKGY az egész érvénytelen történet.

Egy közgyűlési határozat elbírálása a KKGY feladata, erre a Vezetőségnek nem igazán van joga. Véleményt mondhat, mint bárki más, de érvényességét, vagy érvénytelenségét a KKGY mondhatja ki, a bíróság, a Felügyeleti szerv is először felszólít a törvénytelenség megszüntetésére.

14./2018.03.21.KKGY határozat: a küldöttközgyűlés 33 igen szavazattal, 7 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett elfogadta a határozathoz mellékelt (1. melléklet) 2017. 05. 26.-i békéscsabai kihelyezett elnökségi ülésen hozott VII./2017.05.26. számú elnökségi határozatban rögzített Alapszabály módosítási javaslatokat.

Ez hogy lehet egy hatályos határozat, amikor az alapszabály módosításról szóló határozat, amihez kétharmad kell. Ez egy alapszabály módosítási javaslat volt. Ettől még a Békéscsabai határozat nem érvényes KKGY határozat, mert nem az volt a szavazás tárgya. Nem volt a módosítás, hogy ez egy többségi határozat a KKGY részéről. Tehát ne vezessük félre a tagságot. A Békéscsabai elnökségi határozat alapszabály módosításról szólt, a benne foglaltak sem érvényesek jelenleg.

Idéznénk kérésre a 2017. KKGY határozataiból. Nem tudjuk a látható többség milyen mértékegység. A szavazatszámlálásnál hol elfogadott mértékegység ez?

12./2017.III.29.KKGY határozat: a küldött közgyűlés látható többséggel megszavazta, hogy Dr. Tarcali Gábor elnök jelölt felkerül a szavazólapra.

15./2017.III.29.KKGY határozat: a küldött közgyűlés látható többséggel megszavazta, hogy Antal Zoltán elnökségi tag jelölt felkerül a szavazólapra.