Hibás Genezis ADENGO kukorica gyomirtó szer

 

Budapest, 2018. június 19.

Tárgy: hibás Genezis ADENGO kukorica gyomirtó szer

Tisztelt Partnereink !  

Sajnálattal értesültünk a Genezis ADENGO használatával járó kellemetlenségekről!

A Bayer Hungária Kft. is tudomással bír arról, hogy a Genezis ADENGO termékek kapcsán számos reklamáció keletkezett, és a NÉBIH mint hatóság ezen termékkészleteket nemrégiben zárolta is.

A Bayer Hungária Kft.-nek nincs semmilyen köze ezen kifogásolt termékek forgalmazásához és az azzal kapcsolatos kárigényeket a kereskedővel szemben tudják  majd érvényesíteni.

Anyavállalatunk a Bayer AG mint gyártó természetesen termékszavatossági kötelezettségeiért maradéktalanul felelősséget vállalna, azonban a magyarországi reklamációkban érintett, paralel kereskedelemből származó Adengo termékek gyári ellenmintáinak hatósági vizsgálata alapján megerősítést nyert, hogy a román Bayer az engedélyokiratnak teljes mértékben megfelelő ADENGO terméket adott el kereskedő partnereinek. A Bayer által legyártott és eladott termék tehát megfelelő volt!

A fentiek nyomán vélhetően termékhamisítás történt, amelynek feltárása érdekében a Bayer mind Romániában, mind Magyarországon szorosan együttműködik a hatóságokkal.

A Bayer elkötelezetten küzd a termékhamisítás ellen és mind saját jogai, mind annak érdekében, hogy a végfelhasználók felé eredeti, megbízható termékei jussanak el, minden lehetséges jogi lépést megtesz.

Romániai Bayer társvállalatunk a termékhamisítás nyomán rendőrségi feljelentést tesz azzal a román kereskedő céggel szemben, aki forgalomba hozta a hamisított Adengo növényvédő szer termékeket, amelynek jelentős része a parallel kereskedelem révén Magyarországra került.

Ahogyan azonban erre a fentiekben már utaltunk, a Bayer Hungária Kft. semmilyen módon nem érintett a hibás Genezis ADENGO termékek forgalmazásában, így azért felelősség sem terheli.

Szeretnénk ismételten hangsúlyozni, hogy a termékreklamációk nyomán indult hatósági ügy nem érinti a Bayer Hungária Kft. által forgalmazott növényvédő szereket és azok mindenben megfelelnek a hatósági előírásoknak!

Az ügy további részleteiről, alakulásáról a NÉBIH hivatalos honlapján is tájékozódhat:

http://portal.nebih.gov.hu/-/kukorica-gyomirto-szert-vont-ki-a-forgalombol-a-hatosag

Sajnáljuk az Önöket ért kellementségeket.

További sikeres szezont kivánunnk!

 Tisztelettel:       

           Tora Péter,üzletágvezető, Crop Science, Bayer Hungária Kft.

bayer