Néhány hasznos mezőgazdasági app

Kapcsoljuk ki az alkalmazáson belüli vásárlást a telefonunkon. Az appok a telefon szoftverének megfelelő áruházban találhatók. Alapban ingyenesek.

eFarmer

efarmer.jpg

Az eFarmer egy ingyenes alkalmazás mezőgazdasági gépkezelők számára, térképek és földterületi mérések, dokumentációk készítéséhez. Az eFarmer sorvezető funkciója gazdálkodók számára ideális az alábbi munkálatok végzésekor:

– Műtrágyázás
– Szántás
– Talajművelés
– Permetezés

– eFarmer dokumentálja, felhőben tárolja az elvégzett munkákat, így azokat bármikor meg tudja tekinteni vagy meg tudja osztani.

Agro-Assist:

agr.png

Az Agro-Assist a DuPont Pioneer által agrárgazdálkodók számára fejlesztett mezőgazdasági napló alkalmazás, melynek célja, hogy hasznos és informatív funkciókkal segítse a felhasználókat a mindennapi tevékenységeik során.

 

Yara Check IT:

yara.jpg

Ez egy nagyon látványos alkalmazás, amely magyar nyelven is elérhető. A tápanyag hiánybetegségek leírását tartalmazza, de ami a legnagyszerűbb benne, hogy a hiánybetegségek felismerését nagy felbontású referenciafotókkal segíti.

TeeJet Sprayselect:

teejet011.jpg

Angol nyelvű alkalmazás, amely segít megtalálni a megfelelő permetező fúvókát. Ehhez csak meg kell adni a sebességet, a távolságot és a kijuttatni kívánt permetlé mennyiségét. A program ezek alapján felajánlja az alkalmazható fúvókákat, így könnyű a legmegfelelőbbet kiválasztani.

Sprayer calibrator

teejet.jpg

Angolnyelvű alkalmazás, amely segít minden gazdának, hogy kiválasztja a legmegfelelőbb fúvókát.

Spray It 3.1

sp.jpg

Fúvókák gyakran a legkisebb és leginkább figyelmen kívül hagyott alkatrészek a gépen. Azonban a legnagyobb hatással van a pontosságra és hatékonyságra.

NEBIH Navigator

nébih3.jpg

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kiemelt célja, hogy a fogyasztók széles köre megismerje az élelmiszerlánc-felügyelet rendszerét és az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos előírásokat, ismereteket. A lakossági együttműködés erősítése érdekében a NÉBIH a rendelkezésére álló eszközökkel kíván hozzájárulni a tudatos vásárlói magatartás fejlesztéséhez, illetve a hatóság és a fogyasztók közötti hatékonyabb és rugalmasabb kapcsolatos kiépítéséhez.

Ezen keretrendszeren keresztül közvetlenül kaphat információkat a lakosság széles körét érintő élelmiszer-biztonsági eseményekről, másrészt az ingyenes hívható „Zöld szám” szolgáltatás fejlesztéseként ezen mobil alkalmazás segítségével közvetlenül tehet bejelentést élelmiszerlánc-biztonság területén tapasztalt szabálytalanságról, akár fénykép és hanganyag csatolásával.

A keretrendszerbe letölthető további modul, amely segítségével kibővítheti a NÉBIH Navigátor alapfunkcionalitását

NEBIH Adatbazisok

nébih2.png

A NÉBIH adatbázisok letöltésével közvetlen adatbázis lekérdezéseket tud végrehajtani a NÉBIH szakrendszereiből, amely segítségével napra kész információkhoz jut az adott kategóriában.

NEBIH Informaciok

nébih3.jpg

Tájékozódjon az élelmiszerlánccal kapcsolatos szakmai tudnivalókról. A NÉBIH Információk applikációban négy fő csoportba (élelmiszer, állat, növény, labor/egyéb) sorolva érheti el az információkat. Az alkalmazáson belül beállíthatja, mely területek anyagai érdeklik.

NAK

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

nak.png

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mobilapplikációja a fogyasztók széles körű tájékoztatását, az élelmiszer-biztonságot, valamint a termékek nyomon követhetőségét szolgálja. Az alkalmazással az őstermelői nyilvántartás számos adata ismerhető meg, a későbbiekben pedig több új funkcióval bővül a szolgáltatás.

NAK-Növényvédelem

nakelőre.jpg

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara közös munkájával kialakított növényvédelmi alkalmazása.Az app célja az aktuális károsítókra történő figyelemfelkeltéssel a tudatos és okszerű szerhasználat előmozdítása.Az alkalmazásban megjelenő növényvédelmi bejegyzések és előrejelzések tájékoztató jellegűek. Személyre szabott, helyi növényvédelmi tanácsért forduljon növényorvosához!

AgroApp

agro.jpg

Hasznos alkalmazás, mely a növényvédőszerek kártevők elleni felhasználási módjáról, hatóanyagairól és egyéb tulajdonságairól részletes ismertetőt ad.
Könnyű navigációval, kereshető tartalommal és kedvencként megjelölhető elemekkel.

Measure Map Lite

map.jpg

Angol nyelvű területmérő alkalmazás. Kevés nyelvtudással is viszonylag könnyen alkalmazható. Sokszögek felvételére van lehetőségünk, aminek a kerületét és területét mondja meg nagy pontossággal ez az alkalmazás, hiszen a Google Maps GPS rendszerét veszi alapul a méréshez.