Az idei kirándulásunk programja. Jelentkezési határidő március 15. Jelentkezési létszám 44 fő. Nem bővíthető.

 

 

missio

 

 

Szeged – Gyula

  1. május 29 – június 2.

(5 nap / 4 éj)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3* szállodákban (2 ágyas fürdőszobás szobákban)

Ellátás: reggeli (Gyulán félpanzió)

1.   nap: Szombathely – Ópusztaszer – Szeged

Indulás Szombathelyről a reggeli órákban, majd utazás pihenőkkel Ópusztaszerre, ahol a Nemzeti Történelmi Emlékparkot tekintjük meg.

Az emlékpark egy szabadtéri néprajzi múzeum, melynek legismertebb kiállított műve a 120 méter hosszú, 15 méter magas és 38 méter átmérőjű „Feszty körkép”. A kört formázó panorámakép történelmünk 11 évszázaddal ezelőtti eseményének, a honfoglalásnak néhány elképzelt epizódját idézi fel. A skanzen megtekintése után továbbutazunk hazánk harmadik legnépesebb városába, Csongrád megye székhelyére, Szegedre.

A Tisza és a Maros folyó találkozásánál fekvő város Magyarország egyik gazdasági és kulturális központja, egyetemi város. Szobák elfoglalása a szállodában, fakultatív vacsora egy halászcsárdában.

    

2.   nap: Szeged

A mai délelőttünket Szeged látnivalóinak felfedezésével töltjük. A város számos szebbnél szebb nevezetességgel büszkélkedhet, melyeket helyi idegenvezetőnk buszos és gyalogos városnézés során fog megmutatni nekünk (kívülről): Városháza, Széchenyi tér, Móra Ferenc Múzeum, Nemzeti Színház, Szt. István tér, Klauzál tér, Újszeged. Programunkból természetesen nem maradhat ki a Magyarok Nagyasszonya Székesegyház, közismert nevén a méltán híres Szegedi Dóm sem.

A városnézést követően egy órás, fakultatív sétahajózás a Tiszán. A „vízen járás” egészen a 20. század elejéig természetes volt a szegediek számára. Ma már szinte hihetetlen, hogy a Tisza partján számos hajóépítő műhely működött, amelyek nem csak folyami, de tengerjáró hajókat is nagy számban építettek. Manapság a hajózás, a vízi élet jelentősége lényegesen lecsökkent, azonban hajós kirándulások során megismerhetjük a Tisza sajátosságait, a vízi világot. Vacsora egyénileg, szállás.

3.     nap: Szeged – Gyula

Reggelit követően búcsút veszünk Szegedtől és az ország délkeleti csücskének egyik kis gyöngyszemére, a híres fürdővárosba, Gyulára utazunk. Útközben rövid megálló Makón, séta a belvárosban, Makovecz Imre kiemelkedő alkotása, a Hagymaház megtekintése.

A gyulai megérkezést követően városnéző séta keretében ismerkedhetünk a városka látnivalóival, illetve látogatást teszünk Európa egyetlen ilyen jó állapotban fennmaradt gótikus várában, a Gyulai Várban.

Szobák elfoglalása, majd fürdési lehetőség a Gyulai Várfürdőben. Vacsora a szállodában, szállás.

4.  nap: Gyula

Reggeli után kirándulás a Kétegyháza irányában található Tanyamúzeumba, amely a 20. század első felében élő parasztok életét és termelési kultúráját bemutató múzeum. 1979-ben védetté lett nyilvánítva. Az ide látogató turisták különböző lovas programokban is részt vehetnek. A gyulai parasztok önkéntes adományaiből összegyűlt, közel 2000 darabból álló gyűjtemény, mely népi lakberendezési tárgyakból, eredeti ruhákból, népi bútorokból és mezőgazdasági gépekből áll. A tájház által kínált részletgazdag bemutató 14 korhűen berendezett teremben tekinthető meg.

Ezt követően  Szabadkígyósra utazunk, amelynek legjelentősebb látnivalója az eklektikus stílust képviselő Wenckheim-kastély mely 1875-79 között Ybl Miklós tervei alapján épült. A kastélyt övező 25 ha természetvédelmi terület angol és franciaparkjában számos különleges faféle pompázik. A települést körülvevő természeti kincsekben bővelkedő puszta és erdőség, madár és növényi ritkaságokban gazdag.

A mai nap délutánjától teljes egészében átadhatjuk testünk kényeztetésének: egész napos fürdési lehetőség az Almásy – kastély 8,5 hektár területű ősparkjában található Várfürdőben, mely az Alföld egyik legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője. 19 medencéjével 2014-ben a Magyar Fürdőszövetség által minősített legmagasabb kategóriájú, ötcsillagos strand- és gyógyfürdő minősítést nyerte el. Gyógy- és élménymedencék, gyermek vízi paradicsom, pezsgő- és hullámmedencék, óriás- és kamikáze csúszdák, tanuszoda, versenyuszoda, valamint wellness központ gondoskodik az élményteli fürdőzésről. A Várfürdő alkáli–hidrogén-karbonátos gyógyvize mozgásszervi megbetegedésekre, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre, helyi idegbántalmakra és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre alkalmazható. Vacsora a szállodában, szállás.

  1. nap: Gyula – Kecskemét – Szombathely

Reggelit követően búcsút veszünk Gyulától, és hazaindulunk Szombathelyre.

Útközben megállunk Bács-Kiskun megye székhelyén, Kecskeméten. A ’hírős város’ számtalan történelmi emlékkel és látnivalóval büszkélkedhet, melyeket egyéni séta során tekinthetünk meg (kívülről): Lechner Ödön gyönyörű alkotása, a majolikatetős Városháza; a szecessziós Cifrapalota; a város nagyjáról elnevezett Katona József színház; a Nagytemplom; Zsinagóga, illetve a volt ferences kolostor épülete, melyben ma a város másik nagyjáról elnevezett Kodály Zoltán Intézet működik, mind megér egy sétát.

Ezt követően pihenőkkel utazunk Szombathelyre, érkezés a késő délutáni, esti órákban.

Hotel Bella***:

A 2002-ben nyílt, majd 2014-ben felújított szálloda Szeged belvárosának kapujában, a Rókusi templommal szemben, a Mars téri buszpályaudvar közelében található. A szálloda 25 szobás, összesen 49 fő befogadására alkalmas. Az emeletekre lift segíti a feljutást. A központilag klimatizált szobákhoz tusolóval ellátott fürdőszoba, mini bár, LED TV, telefon, vezeték nélküli Internet tartozik. Az első és második emeleti szobáknál erkély is biztosított. A szálloda zöld övezetű, pázsitos udvarának köszönhetően. A szálloda nemdohányzó. A szobák nem pótágyazhatók.

7.jpgHunguest Hotel Erkel:

A Hunguest Hotel Erkel a gyulai csónakázótó és a gótikus téglavár szomszédságában fekszik, és közvetlen átjárást biztosít a Várfürdőbe, mely 900 négyzetméternyi vízfelülettel várja vendégeit.  A szálloda Munkácsy szárnyának szobái 3*-os kategóriát képviselnek. Standard kétágyas szobái légkondicionáltak, LCD TV-vel, minibárral, telefonnal, szobai széffel ellátottak, illetve wifi-vel felszereltek.

Részvételi díj:                       81.800 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza

Ø  utazást a feltüntetett útvonalon különjárati, kényelmes autóbusszal

Ø  szállást Szegeden a Bella Hotel***, Gyulán a Hunguest Hotel Erkel Munkácsy-szárny*** 2 ágyas szobáiban

Ø  a programban szereplő ellátást  ital nélkül

Ø  belépőjegyet az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi emlékparkba

Ø  városnézést Szegeden helyi idegenvezetővel

Ø  korlátlan belépésre jogosító gyógy- és strandbelépőt a gyulai Várfürdőbe

A részvételi díj nem tartalmazza:

Ø  fakultatív vacsorát egy szegedi halászcsárdában: 4 000 Ft/fő/alkalom

Ø  belépőjegyet a Szegedi Dómba és a gyulai várba: 1.000 Ft / fő +1 000 Ft/fő

Ø  fakultatív hajókázást Szegeden: 1 400 Ft/fő

A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!

missio