Megkezdődött a növényvédelmi kamara kiárusítása, duplájára emelték a tagdíjat, okok és okozatok. Közgyűlést hívunk össze május 17-re.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara átadta a 80 órás zöldkönyves oktatásának jogát a NAK Nonprofit KFT-nek. Olyan vállalást tett, hogy éveken át nem vállal ilyen oktatást. Természetesen a vezetőségnek nem lett volna joga a törvények, és szabályzataink szerint ezt megtenni. Az oktatás adta a területi szervezetek bevételének, és működésének fő forrását. Körülbelül Tarcali elnök úr a szerződés aláírásakor 9-10 kamarai szabályzatot szeget meg. Szolnok és Vas megyén kívül ezt senki sem tette szóvá. A szabályzatokat mellékeljük.

Megjegyezzük, hogy ezt törvényesen is meg lehetett volna oldani, de ezt senki sem akarta. 

A hiány pótlására a tagdíjat 15.000-ról a KKGY 30.000 Ft-ra emelte, állítólag 15 megye kérésére, kértük ezeket a kérvényeket, de nem kaptuk meg. Az országos kamara egyre növekvő kiadásainak pótlására a megyéknek 20% tagdíj befizetés helyett 25%-ot kell adni.

Kamaránk a permetezőgép bemérés, NAK előrejelzés, NÉBIH felderítés elkótyavetyélése után a tagsággal fizetteti meg saját hibáit.

A KKGY-en megint voltak szabálytalanságok, a tavalyi év után ez nem meglepő, a Felügyelő Bizottság reggel tárgyalta a pénzügyi beszámolót, a küldöttek meg a villámvetítés után el is fogadták. Matematikában erős nemzet vagyunk. Ügyvéd helyett, regisztráció nélküli helyettes, napirend változtatás elfogadás nélkül stb.

 

VMNK szeretné megtartani a közösséget, a tagdíj emelés 2020-tól lesz érvényes, addig még senki se gondolkodjon a kilépésen. Vannak alternatíváink, hogy a tagdíj emelését, és az országos kamarának átadandó pénzt hogyan kerülhetjük ki. Hamarosan az Oktatási Bizottság körlevelet fog küldeni. Kérünk mindenkit, hogy aki tud jöjjön el a közgyűlésre., fontos döntéseket kell hozni a jövőt illetően.

Az oktatással kapcsolatban ügyvédhez fordultunk Szolnok megyével együtt, mint bejegyzett önálló jogi személyek.

pdf2

JOGSZABÁLYOK

 

2019.04.13.

VMNK PORTÁL