2019.évi szükséghelyzeti felhasználási engedély a Viballa™ gyomirtó szerre napraforgóban parlagfű ellen, Nurelle™-D 50/500 EC Rovarölő szer kukoricában.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatóság a Dow AgroSciences Hungary Kft. kérelmére 2019. április 3. napján kelt határozatában engedélyezte a Viballa gyomirtó szer felhasználását 2019. évben napraforgó kultúrában parlagfű ellen.

A készítmény felhasználható

  • napraforgóban 2019. május 1.-től július 31.-ig

 

Napraforgó kultúrában a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 6 leveles állapotától a vegetatív növekedési stádium végéig (csillagbimbós állapot előtt) 1,0 l/ha-os dózisban 200-300 l/ha lémennyiséggel földi géppel kijuttatva. Hagyományos és herbicid toleráns napraforgó hibridekben egyaránt alkalmazható. A készítmény levélen keresztül fejti ki hatását, ezért a kijuttatást arra az időpontra kell időzíteni, amikor a parlagfű teljes mértékebn befejezte a csírázást. A készítmény kijuttatására optimális időpont a parlagfű 6-8 leveles fejlettsége, de a parlagfű 30 cm-es nagyságáig hatékonyan alkalmazható a túlfejlett gyomnövény elleni védekezésre. A Viballa hatékonyan irtja a fehér libatopot és a selyemmályvát is. A készítményt önmagában kell kijuttatni, más növényvédő szerrel nem keverhető. Más gyomirtó szerek használata után legkorábban 7-10 nap múlva alkalmazható. A készítmény használata a vetésforgót nem befolyásolja. Munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap, míg előírásszerű felhasználás esetén élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartása nem szükséges.

A felhasználást engedélyező 6300/224-2/2019. számú NÉBIH határozat IDE kattintva letölthető!

A felhasználás előtt a termelő köteles regisztrálni a felhasználás tervezett helyét, nagyságát, felelős növényvédelmi szakember nevét, engedélyszámát, elérhetőségét a https://my.corteva.com/Viballa honlapon.     

A felhasználó köteles a kezelés időpontjáról – annak megkezdése előtt – tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalt!

pdf                                   pdf2

               Viballa™                                                     Nurelle™-D