Olvasva a kommenteket, bár nem valószínű, hogy előre viszik a szakmát, de talán mindenkiben felébreszt valamit. Szóljatok hozzá a témákhoz e-mailben, Facebookon.

Termelő: Egy preventív egyes növényvédőszert, vagy gyomírtót, amely egész Európában engedélyezve van, miért kell egy növényorvossal felíratni, aki nem is látta a területet. Szaktanácsot nem ad, de nincs is értelme, azt sem tudja, hogy milyen gyomok vannak ott. Európában ki kell érdemelni a szaktanácsadói státuszt, itt jogszabály szavatolja.

Növényvédő mérnök: Saját magamnak írok receptet, leírom magamnak, hogy hogyan használjam a növényvédőszert. A diploma és a hatósági fehér könyv alapvetően semmire sem jó. Egyszerűbb egy receptgyárral megoldani a vásárlást, vagy külföldről behozni, ott olcsóbb is.

EÜ Gázmester és növényvédő mérnök: Bizonyos egyes kategóriás szer, és minden gázosító szer igazolvány felmutatása mellett vásárolható, ha növényvédősként akarom megvenni a következők kellenek:

  1. Fehér könyv
  2. Kamarai igazolvány
  3. Recept
  4. Szerződés
  5. NÉBIH honlapján a szerződés rögzítése
  6. NAK, vagy Ipar kamarai tagdíj
  7. NAK szaktanácsadói rendszerbe regisztrálás
  8. Permetező bemérése

Egy állatorvos humán gyógyszert is kap az igazolványára recept nélkül. Valamit nem bonyolítottunk túl? / A VMNK is fizet az Iparkamarának tagdíjat/

Kamarai tag: Egy kamarai tagnak csak kötelezettségei vannak, de az érdekeit senki sem védi, és hol vannak a jogai.

Szolgáltató: Senki se gondolja, hogy ha bemérette a permetezőt akkor az 3 évig rendben van. Néhány nap folyamatos munka után már nem az a szóráskép, és persze az sem mindegy mit permetezünk ki. Ez csak egy UNIÓS szabály, melyet teljesíteni kell. A szakmához semmi köze.

Kamarai tag: Kiléptem a kamarából. A bélyegzőmet, amely saját névre szól, és megvásároltam miért is kell visszaadni? A recept könyvre is ugyan ez a kérdésem. A bélyegzőt és a receptet vissza lehet anélkül is vonni.

2019.08.11. Both Gyula VMNK