Életének 71. évében 2019. augusztus 18-án rövid szenvedés után elhunyt dr. Hajdu Frigyes, növénykórtani doktor, növényvédelmi- és talajtani szakmérnök, elismert ember az agrárszakmában.

Gyászjelentés Dr.HajduFrigyes v02 page 001 (1)Hajdu Frigyes

Életének 71. évében 2019. augusztus 18-án rövid szenvedés után elhunyt dr. Hajdu Frigyes, növénykortani doktor, növényvédelmi- és talajtani szakmérnök, elismert ember az agrárszakmában.

Mosonmagyaróváron nevelkedett, édesapja nyomdokaiba lépve a középiskola sikeres elvégzése után itt végezte el az Agráregyetemet, majd növényvédelmi szakmérnökként munkáját 1972-ben, Velencén, a Fejér Megyei Növényvédelmi Állomáson, mint karanténos kezdte meg. Néhány évi gyakorlat után növénykórtannal foglalkozott. Majd pár év elteltével az Egyesült Államokba, a Minneapolisi Egyetemre került egy évre, ahol a napraforgó betegségeit tanulmányozta, köztük azt is, ami a későbbi doktori témája is lett. Szakmai ismereteit folyamatosan bővítve talajtani szakmérnöki végzettséget szerzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen. Ebben a pozíciójában fáradhatatlanul segítette tanácsaival a környék kis- és nagyüzemi termelőit.

Később egy közismert világcég – DOW – egyik szakmai képviselőjeként dolgozott és országosan elismert szakemberré vált.

Családjával Velencén élt, itt ismerkedett meg a Szent Benedictus Borlovagrend tagságával és tevékenységével, amelynek rendes tagjai sorába 2005-ben lépett be, és mint új tag szorgalmasan tette a dolgát a Borlovagrendért.

A Borlovagrend 2014-ben választotta meg Elnök-Nagymesternek, amely tisztséget haláláig betöltött. Ebben a pozíciójában is derekasan helytállt, országos ismertségével a Borlovagrend elismertsége is jelentősen fejlődött. Időközben több hazai borlovagrend is tagjai sorába fogadta.

Több nyelven beszélt szinte anyanyelvi szinten, így munkáját az MBOSZ Nemzetközi Bizottságának elnökhelyetteseként is kiválóan láthatta el.

Kiváló munkáját a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége a PRO VINO Érdeméremmel ismerte el.