Egy Küldöttközgyűlés margójára. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezete 2020.02.07.-én 15 órakor tartotta éves közgyűlését.

A közgyűlésen jelen volt Dr. Tarcali Gábor Elnök /Országos szervezet/.

A tagdíjak meghatározásában nem jutott dűlőre a közgyűlés, a döntést márciusra halasztotta. Both Gyula VMNK Elnök nem tartotta szerencsésnek a nem praktizáló tag fogalmát. A kamarai tagság kötelezően csak a receptíráshoz kell. A fehér könyvével a tag hármas, kettes szereket vásárolhat, szaktanácsot adhat, beléphet bármilyen szaktanácsolási rendszerbe, szakirányítást végezhet, oktathat, stb. Tarcali elnök úrtól megtudtuk, hogy 16 megye kérte a tagdíj emelést / bár erre nem kaptunk eddig bizonyítékot/ és ezzel Tarcali Úr sem értett egyet. A KKGY megszavazta.

A tagdíj emelés esetén a nem praktizáló /inaktív/ tag tagdíjának a 25%-a is az országos szervezet zsebébe vándorol, bár ezért a tag semmit sem kap, persze a rendes tag sem kapott eddig semmit az országos szervezettől. E kérdéskört feszegették a tagok. Bár Tarcali úr szerint sok feladata van az országos szervezetnek, de példát nem említett, főleg olyat ami a tagság érdekeiért van. Az előrejelzés Vasban nem érdekes egy Fővárosi, vagy Debreceni pár hetes utó szignalizáció után. A felmerült önálló megyei kordinátor alkalmazásához kb. 80 000 Ft-os tagdíjra lenne szükség, hogy a fizetését, a járulékokat, és a költségeket fedezni lehessen.

A 80 órás oktatás megvonása a megyéknél pénzügyi gondokat okozhat. Nem értettük Tarcali elnök úr okfejtését, hogy a kamara miért is nem nyerhette meg ezt a pályázatot, amikor egy Jászapáti iskola is megnyerte. Miért nem tudtunk pl. mi vele konzorciumba lépni, hisz a Nak Nonprofitnak is kellet partner Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola. Az rendben van, hogy a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara kapta az oktatási jogot, de az SZMSZ az önálló megyei szervezetekhez utalta, amíg 2019.ben ezt az országos szervezet meg nem változtatta, de miért is lehet Szolnok megyét szakcionálni, egy 2017-ben aláírt szerződéséért?

A vezetőség beszámolóját letölthetitek. Elég nagy PDF, lassan tölti be.

                                                                                                                                             

Kiváló Növényorvos Gyűrűt Dr. Pusztavámi Márton tagtársunk vehette át.

 

Kitűző: 60 évet betöltött tagjaink

Avar Kálmán

Bakó Csaba

Bognár István

Borsicsné Tóth Andrea

Galambos István

Kiss Péter

Mihályi Rudolf

 

Az inaktiv tagság miatt lemondott bizottsági tagjaink helyett újakat kell választani. Aki inaktiv tag szeretne lenni, az írásban az info@vmnk.hu jelezze március 1-ig, vagy ha csak pártoló tag lenne. Az opciók. Pártoló tag min. 12 000 Ft /ez a megyei szervezetnél marad/. Inaktív tag 3-15 000 Ft.

pdf.png

VMNK Beszámoló

közgy kgxy
pm01 pm2
andi ak
ak012

 

 

 

VMNK 2020.02.08.