A Bayer Hungária Kft. –től az alábbi tájékoztatást kaptuk az AKG-ban nem alkalmazható növényvédő szerekkel kapcsolatban.

Kedves Kollégák!

A Bayer Hungária Kft. –től az alábbi tájékoztatást kaptuk az AKG-ban nem alkalmazható növényvédő szerekkel kapcsolatban. Kérjük, hogy az információt szíveskedjetek eljuttatni minden kamarai tagunkhoz.

Megjelent és elérhető a VP-hez kapcsolódó közleményeket tartalmazó felületen: https://www.palyazat.gov.hu/doc/4523 (AKG – A nem alkalmazható növényvédő szerek listája)

A régi lista tudomásunk szerint akkor látható, ha korábbi link, egy korábbi cikkből kerül megnyitásra.

A módosításról közlemény is megjelent: https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-az-agrr-krnyezetgazdlkodsi-kifizets-sorn-2020-vben-nem-alkalmazhat-nvnyvdszer-hatanyagok-valamint-az-azokat-felsorol-nvnyvd-szerek-krt-tartalmaz-lista

A közleménynél valóban nem jelenik meg a módosított lista, feltehetőleg ez okozza a problémát, ezt az illetékes kollégák igyekeznek gyorsan javítani.

A Syngenta Kft-től kaptuk meg a  a Reglone Air szükséghelyzeti engedélyokiratát valamint annak módosítását, amelynek okiratait mellékelten szintén megküldjük.

A Corteva agriscience azt a tájékoztatást küldte, hogy megkapták a Viballa gyomirtó szer szükséghelyzeti engedélyét napraforgóban, az erről szóló tájékoztatást is küldjük.

Üdvözlettel:

Dt. Tarcali Gábor

elnök, NMNK