Viballa® gyomirtó szer forgalomba hozatala és felhasználása napraforgó kultúrában parlagfű ellen!

Tisztelt Partnerünk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Viballa® gyomirtó szer forgalomba hozatalát és felhasználását, napraforgó kultúrában parlagfű ellen, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a 6300/207-2/2020. NÉBIH határozatában, , 2020. május 1-től 2020. július 31-ig engedélyezte, melyről részletes információk levelem további részében találhatóak.

Tisztelettel megkérem, hogy tájékoztassa erről a kamara tagjait.

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

Rikk István

Country Marketing Leader Hungary

corteva.png

Neumann János u. 1. | H-2040 Budaörs

T: +36 23 447 429 | M: +36 20 519 2758 | E: istvan.rikk@corteva.com

https://www.corteva.hu/

DuPont Magyarország Kereskedelmi Kft. a Corteva cégcsoport tagja | Neumann János u. 1. | H-2040 Budaörs | Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cg: 13-09-102444

01

 

002

 

 

TISZTELT PARTNERÜNK!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Viballa® gyomirtó szer forgalomba hozatalát és felhasználását, napraforgó kultúrában parlagfű ellen, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a 6300/207-2/2020. NÉBIH határozatában, 2020. május 1-től 2020. július 31-ig engedélyezte.

A Viballa® felhasználható:

Napraforgó kultúrában posztemergensen, a kultúrnövény 6 leveles állapotától a vegetatív növekedési stádium végéig (csillagbimbós állapot előtt), 1,0 l/ha-os dózisban, 200-300 l/ha lémennyiséggel, földi géppel kijuttatva. Hagyományos és herbicid toleráns napraforgó hibridekben egyaránt alkalmazható.

A készítmény levélen keresztül fejti ki hatását, ezért a kijuttatást arra az időpontra kell időzíteni, amikor a parlagfű teljes mértékben befejezte a csírázást. A készítmény kijuttatására optimális időpont a parlagfű 6-8 leveles fejlettsége, de a parlagfű 30 cm-es nagyságáig hatékonyan alkalmazható a túlfejlett gyomnövények elleni védekezésre is. A Viballa® hatékonyan irtja a fehér libatopot és a selyemmályvát is. A készítményt önmagában kell kijuttatni, más növényvédő szerrel nem keverhető. Más gyomirtó szerek használata után legkorábban 7-10 nap múlva alkalmazható. A készítmény használata a vetésforgót nem befolyásolja.

Forgalmazási kategória: I.

Előzetes termelői regisztráció szükséges

A felhasználók kötelesek bejelenteni a Viballa® kijuttatás helyét és tervezett idejét, a kezelések megkezdése előtt.

A bejelentés érdekében, a kérelmezőnek a https://my.corteva.com/viballa – honlapon előzetesen regisztrálni szükséges.

Tájékoztatjuk Tisztelt Partnereinket, hogy ezen regisztráció során megadott adatok továbbításra kerülnek a területileg illetékes megyei kormányhivatalok felé, ahol azokat a határozatnak megfelelően rögzítik. Ezzel a hatóság részére történő bejelentés teljesül.