Revycare® – A jövő kihívásaira fejlesztve

 

Hazánkban a gazdák a kalászos növények gomba betegségei ellen túlnyomó többségben azol tartalmú szereket alkalmaznak. A kórokozók széles köre ellen hatásosak, felszívódó készítmények, jó ár-értékkel rendelkeznek. Az elmúlt években tapasztaltuk, hogy az EU-ban a hatóanyagok újra-engedélyeztetése során számos, régóta használt fungicid került visszavonásra és ez a következő években is folytatódni fog. Ez elsősorban a nálunk kedvelt azol tartalmú termékeket fogja érinteni, a felülvizsgálatok után felhasználható azol hatóanyagok száma pedig korlátozott lesz. Ennek köszönhetően 2-3 éven belül a most használt kalászos gombaölőszerek helyett más megoldást kell választani.

Az egyre szűkülő termékek során még inkább felértékelődik a BASF új fejlesztésű azol hatóanyagát tartalmazó Revycare® kalászos gombaölőszer következő évi bevezetése.

A Revycare® az első izopropanol azol, a Revysol® (mefentriflukonazol) és a kiváló strobilurin, a piraklostrobin gyári kombinációja.

A két hatóanyag egymást kiegészítve a Tango® Star-hoz hasonlóan a levélbetegségek széles köre ellen hatékony. (Kalászfuzárium elleni engedélye folyamatban van).

A Revycare®-ben található piraklostrobinnak köszönhetően a Tango® Star-nál markánsabb a termésnövelő hatása, zöldebb a levélzet, intenzívebb a fotoszintézis, jobb a nitrogén-, a vízhasznosulás, megnő a növény stressztűrő képessége. Az AgCelence® hatás előnye alacsony – fertőzésmentes kísérletekben is megnyilvánul.

A Revycare® speciális formulációjának köszönhetően nagyon gyorsan és rövid időn belül a termék nagy része felszívódik a növénybe. Ezért kimagasló a gyógyító hatása, a többi azol készítményekkel ellentétben hideg időben is hatékony, valamint kiemelkedő az esőállósága és ellenállósága a káros UV sugárzással szemben.

A gyors felszívódást követően a hatóanyagok folyamatosan és egyenletesen áramlanak szét a levél belsejében, ami alapot ad a betegségek elleni biztos hatásnak, a hosszú hatástartamnak.

Javasolt dózisa 0,75 l/ha a korai lombbetegségek ellen, 0,75-1,0 l/ha a zászlóslevél védelmére. Kijuttatható szárbaindulástól virágzás végéig, évenként két alkalommal. A legfontosabb kalászos növényekben engedélyezett a használata.