A nyugati dióburok-fúrólégy (Rhagoletis completa Cresson) rajzása megkezdődött. A foltosszárnyú muslica (Drosophila suzukii) is rajzik.

A diósokban nem csak a fúrólégy okoz gondot. Erős az atka fertőzés, jelen van a baktérium és a gnomónia is. A megyében a rajzás eltérő, 3-800 db között fognak a csapdák. Itt a védekezés ideje.

A muslica az áfonyát, szedret, bodzát támadja, de a szőlő sincs biztonságban. A védekezés itt is indokolt.

Új technológia ellenük a Combi protect.

COMBI-PROTEC HATÁSJAVÍTÓ SEGÉDANYAG

örömmel jelenthető be, hogy a combi-protec-et adalékanyagként Nebih engedélyezte Magyarországon 2021. május 31-én.

Engedélyokirat száma:

6300 / 836-2 / 2021. NÉBIH

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

A hatásjavító segédanyag táplálkozási attraktáns, amely vonzó hatású a kártevő légy-, muslica- és poloskafajok imágóira, növelése és a felhasznált has rovarölági szer b.

A combi-protec® rovarcsalétek mentes a tolerancia alól, és nincs korlátozás a szezonkénti kijuttatható kezelések számát illetően.

ELÖIRT NÖVÉNYVÉDELMI Technológia

TELJES FEDETTSÉGŰ ALKALMAZÁSOK

Szabadföldi és növényházi gyümölcs- és zöldségkultúrák esetén az alkalmazott rovarölőszer hatásmechanizmusa előállított permetezés soran a segédanyag 1.0 l / ha-os dózisát az adott kultúrában engedélyezett körbeváltást tesznek lehetővé .

CSALI-ALKALMAZÁS

Csalétek célú alkalmazás esetén a hatásosító segédanyag 5% -os oldatával a kezelendő területen a kezelendő lombfelület 10% -át szükséges permetezni hektáronként 20- 40 liter nagy cseppmérz Az adott kultúrában felhasználható rovarölő szer hektáronként engedélyezett további dózisának 10% -át szükséges a hatásvivő segédanyag hektáronként kijuttatható mennyiségű (20. Nem egyöntetű növényállományban, ahol a növényegyedek egymástól távolabb is elhelyezkednek (pl.: Szórvány gyümölcsös, házikert) az eloszlástól függően is 10% -bfelület szüán is tüz. Milyen esetekben celszerü a lombozat 25% át permetezni.

JAVASLATOK

Kezdje el a permetezést, amint megjelennek a felnőtt legyek, és folytassa az alkalmazásokat 5–10 napos ütemezéssel, amíg a gyümölcsöt betakarják. A bekeverés után 24 órában belül alkalmazzon permetkeveréket. A combi-protec® rovar csalétek vízben oldódik, és nem szabad használni, ha 24 órán belül eső várható.

Forgalmazó Hungaria

Agro – Consulting Trade Kft.

H-4461 Nyírtelek

Tel: +36 30 336 4775

Fax: +36 42 210 777

info@agroconsulting.hu