Egy pihentető kirándulás TERVEZET, ha lesz elég jelentkező. A nemzetközi helyzet fokozódik, külföldi utat felelősséggel nem merünk vállalni. Kevés utazás, sok pihenési lehetőség. NA és jó borok. Terv.: Június 9. indulás. Jelentkezzetek 1. hét van a gondolkodásra. Az ár hamarosan.

Teljes méretű kép megtekintése Pécs- Teljes méretű kép megtekintése Siklós Teljes méretű kép megtekintése Harkány Teljes méretű kép megtekintése Villány

Utazás: autóbusszal

Szállás: hotel*** kétágyas fürdőszobás szobáiban

Ellátás: reggeli

Program:

1. nap. Utazás rövid technikai pihenőkkel Pécsre. Pécs, korábban Fünfkirchen, Sophiane, Európa Kulturális Fővárosa, a mediterrán hangulatok városa, egyetemi város, a Mecsek kapuja… Az egyik legszebb és legélhetőbb vidéki magyar város. Városnézés idegenvezetővel: a Bazilika és környéke, Ókeresztény emlékek – Cella Septichora Látogató Központ, Jakováli Hasszán Pasa dzsámija és a minaret, Idrisz Baba türbéje, a 15. századi kör alaprajzú bástya – a barbakán, majd szabadprogram fakultatív múzeumlátogatással (Vasarely Múzeum, Csontváry Múzeum, Sipőcz Ház).

Szálloda elfoglalása, szabadprogram.

2. nap: Reggeli a szállodában, majd utazás autóbusszal Máriagyűdre, a ferencesek építette és a Sarlós Boldogasszonynak szentelt barokk kegytemplom megtekintése. Ezt követően Siklóson a történelemből jól ismert vár meglátogatása, majd utazás a Harkányi gyógyfürdőbe. Fürdési lehetőség. A víz csodálatos hatására a hagyomány szerint 1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy esete hívta fel a figyelmet, akit szaggató lábfájásától a harkányi mocsarak „szabadították” meg.

Este visszautazás Pécsre, a szálláshelyre

3. nap: Reggeli a szállodában, majd utazás Villányba, amely Magyarország egyik leghíresebb történelmi borvidékének központja. A település közelében pincesorok épültek. A kis présházakból nyílnak a rövid, ritkán elágazó nem mély pincék.

Szabadprogram keretében fakultatív pincelátogatás, borozgatás a neves borászok pincéiben (Polgár, Gere, Bock, Solt, stb.)

Este visszautazás Pécsre, a szálláshelyre.

4. nap: Reggeli a szállodában, majd látogatás Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyedben. A Zsolnay Kulturális Negyed az egykori Zsolnay kerámiagyár területén létrejött új kulturális centrum Pécs egyik különleges látnivalója. A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa Projekt legnagyobb beruházása volt az 5 hektárnyi területen létrejött kulturális negyed.

Délután hazaindulás Szombathelyre Szigetvár (várlátogatás) érintésével, várható érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: …………..

pecs_szechenyi

Pécs, Széchenyi tér

MISSZIÓ TOURS Utazási Iroda

  • 2310 SZIGETSZENTMIKLÓS, Tököli u.19. I/5.

Levelezés: missziotours@missziotours.hu; Tel.: +36205653258