VMNK tagtársunk Borhi András digitális kiadványának elérhetősége, és sajtó megjelenései.

A permetező drónok – Lehetőségek és korlátok a mezőgazdaságban című anyag, gyakorlatias, magyarországi/világszintű betekintést ad a permetező drónok felhasználási aktualitásaiból. Dr. Zalai Mihály szakmai útmutatása mellett 2022. májusában jelent meg az anyag (akkori aktuális hazai jogszabályokkal), pont akkor amikor a PREGA konferencián szekcióvezető volt a szerző. Azóta történtek jogszabály változások.

A precíziós növénytermesztés területén megjelent a talajadatokból területlehatárolás alapján történő tápanyag-kijuttatás, a differenciált tőszámú vetés, a drónok által feltérképezett területek helyspecifikus művelése, műtrágyázása, növényvédelme, a betakarítást követő hozamtérképek alkalmazása. A kiadvány a permetező drón létjogosultságát vizsgálja többféle technikai, gyakorlatias megközelítéssel és gazdasági számításokkal, a jogi környezet áttekintésével.

Média és online cikk megjelenések:

Szaktudas.hu:

https://szaktudas.hu/webshop/633-permetezo-dronok-lehetosegek-es-korlatok-a-mezogazdasagban?fbclid=IwAR2IWBpY5c6ZpdDE9FSx6lAOV3s8085yi0jV8_rMIVRVfSOPCgxa2M4cVis

Mezohir.hu:

https://mezohir.hu/2022/04/13/agrar-digitalizacio-precizios-dron-robot-mezogazdasag/

Agroinform.hu:

https://www.agroinform.hu/geppiac/borhi-andras-permetezo-dronok-lehetosegek-es-korlatok-a-mezogazdasagban/h_2094855

Agrarium7.hu:

https://agrarium7.hu/cikkek/2181-a-dronos-permetezes-lehetosegei?fbclid=Ipar

Go2fly:

https://go2fly.hu/hianypotlo-kiadvany-jelent-meg-a-permetezo-dronokrol/