Közgyűlés 2023.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezete 2022.03.13-én 15.30-kor tartotta éves közgyűlését a Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Központjában. Vajkovics Balázs elnök és a bizottsági elnökök évértékelő beszámolót tartottak. Sajnos a kamarai tagság kevesebb, mint egyharmada jelent meg, ezért a közgyűlést 16 órára szintén össze kellet hívni.

 

Az elnök vezetőségi beszámolójában elmondta, hogy a 2022. évre szervezett programok sikeresen lebonyolításra kerültek. A januári Növényorvos Bál és a Vasszécsenyi Konferencia már megszokottnak mondható módon, nagy sikerrel zárultak.

 

A kamara új METOS állomással bővül, amely Iváncon került elhelyezésre. Így már összesen 8 készülék szolgáltat időjárási adatokat a kamarai tagoknak. Két mobil applikációs is készült a METOS állomásokhoz, amelyek a károsítók felderítésére szolgálnak. Ehhez a hozzáférést a kamarai vezetőségtől kell kérni. Emellett a honlap jelentősen megújult.

 

A tavalyi év nagy feladatat volt még a történelmi növényvédőszerek begyűjtése. Megyénkben ennek a megszervezése és lebonyolítása is sikeresen megtörtént.

 

A 2023 év megvalósítandó feladatai közé tartozik a 80 órás alapképzés indítása, a második alkalomra még lehet jelentkezni az info@vmnk.hu címen. A nyári kirándulás szervezése, amelynek úti célja Róma, erre a titkar@vmnk.hu címen lehet jelentkezni. Az irattár rendezése, drónnap szervezése és továbbképzési rendezvényre meghívni Dobos Endrét.

 

Horváth Nóra az Oktatási és Továbbképzési Bizottság elnöke elmondta, hogy lezárult az első öt éves kreditrendszerű továbbképzési ciklus. Az öt év alatt 106 pontot lehetett gyűjteni, szemben a szükséges 40 ponttal. A kreditpontos rendezvényeken való részvétel naprakész, friss tudáshoz jutottunk, a képzések során nem az elmúlt öt év valamennyi információját kapjuk ömlesztve.

 

A közgyűlés végén sorkerült a Kiváló Növényorvos Gyűrű és a 60. életévüket betöltött tagjainknak járó kitűzők átadására.

 

Kiváló Növényorvos Gyűrűt Ughy Péter veheti majd át.

 

Kitűzőket következő tagjaink kapták: Csapó György és Dosztál György

 

A közgyűlésen még felmerült a terület alapú kérelem rendszere, a benne található adatok jogossága.

A hamarosan megrendezésre kerülő országos elnöki pozícióra való jelölés, illetve jelölt támogatása.

Egy szakmai ötlet is elhangzok, miszerint a nyugat európai módhoz hasonlóan a növényvédőszerek alsó dózisának eltörlését kéne támogatni, hogy a szóló termékek tankeverékben való kijuttatását hivatalosan is meg lehessen oldani. Ezzel is segítve a termelőket a folyamatos hatóanyag kivonások nehezítette helyzetben. Kisebb szakmai vita után úgy határoztunk, hogy az elnökség napirendi pontra veszik a következő ülésén az ötlet biztonságos megvalósíthatóságának a lehetőségét.

VMNK

D:\Wfeltölt\logo-szine-215.png