A kirándulás megvalósul, még van pár hely, aki szeretne csatlakozni!

KIRÁNDULÁS RÓMÁBA! Jelentkezési határidő: 2023. 03.27. titkar@vmnk.hu

Róma és a Vatikán

2023. május 31 – június 4. (5 nap/4 éj)

Utazás: autóbusszal, Rómában busszal és tömegközlekedési eszközökkel

Indulás: Szombathely

Szállás: zarándokház, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora

  1. nap (máj. 31., szerda): Szombathely – Padova – Róma

Indulás a kora hajnali órákban. Először Szent Antal városában, Padovában teszünk egy rövid látogatást. Városnéző sétánkat a szobrokkal tűzdelt amfiteátrumhoz hasonlító téren, a Prato della Vallén kezdjük. Innen a Szent Antal földi maradványainak nyughelyéül szolgáló Szent Antal bazilikához megyünk. A bazilika bejárata előtt áll Gattamelata lovas szobra, mely Donatello világhírű alkotása. Lehetőségünk lesz egy rövid kávézásra is. Utazás a szükséges pihenőkkel Rómába, megérkezés az esti/késő esti órákban, szállások elfoglalása (4 éj).

Művészettörténet - 9. évfolyam | Sulinet Tudásbázis

  1. nap (június 1., csütörtök): Róma

Reggeli után városnézés az ókori Róma felfedezésével: Colosseum, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, a Forum Romanum, Capitolium és Piazza Venezia, San Pietro in Vincoli (Mózes szobor), II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékmű (az „írógép.”). Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre. Fakultatív vacsora.

  1. nap (június. 2., péntek): Róma

Reggeli után indulás a Vatikánba, a világ legkisebb államába: Szent Péter bazilika felkeresése. Szabadidőt követően – amikor felmehetünk a Szent Péter Bazilika kupolájába is – a történelmi belváros felfedezése: Piazza Navona, Pantheon, Szent Ignác templom, Trevi-kút, Spanyol-lépcső. Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre. Fakultatív vacsora.

 

  1. nap (június. 3., szombat): Róma

Reggeli után utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Tovább utazunk a Szent Callixtus katakombához. Újabb fontos program következik, Laterán és környéke. Laterán, vagy Laterano Róma több épületének összefoglaló neve. A lateráni épületegyüttes adott otthont, székhelyet és főtemplomot a pápáknak, mielőtt Avignonba, majd pedig a Vatikán területére tették át székhelyüket. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.

Callixtus katakombák - túrák, jegyárak, kedvezmények, látnivalók

  1. nap (június. 4., vasárnap): Róma – Trieszt – Szombathely

Reggeli után indulás haza. Közben megállunk a hangulatos észak-olaszországi kikötővárosban, Triesztben. Trieszt a Habsburg Birodalom része volt, a negyedik legnagyobb város a Monarchiában. A tengerparton sorakozó épületek a monarchiabeli idők emlékei. Városnéző séta: Piazza Unita d’Italia (a város legnagyobb területen elterülő tere körül a századfordulóban épült paloták találhatóak, közvetlenül a tenger mellett fekszik), Corso Italia (Trieszt legfontosabb utcája, fontos történelmi események, felvonulások színhelye), Molo Audace (a tengerbe nyúló mólóa turisták egyik kedvelt nevezetessége, a tenger óriási kék vízének látványa, a tiszta kék ég csodálatos látványt nyújt). Vagy amennyiben időben odaérünk, ezek helyett a Miramare kastélyt is megtekinthetjük. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat, várható hazaérkezés Szombathelyre a késő esti/éjszakai órákban.

A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!

Részvételi díj: 184 900 Ft/fő (az ár minimum 40 utas esetén érvényes)

Az ár tartalmazza az utazást légkondicionált autóbusszal, 2 gépkocsivezetővel, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással zarándokházban 2-3 ágyas szobákban (felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez.
Nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, 72 órás Róma bérlet költségét: kb. 100 EUR/fő.

Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást (Storno), ami a részvételi díj 5 %-a. Az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 3 400 Ft/fő 80 éves korig.

Fakultatív vacsora felárat: 27.000 Ft/fő/3 vacsora.

1 ágyas felárat, melynek összege 50 000 Ft/fő/4 éj (korlátozott számban).

Az ár 410 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!

Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.

Kérjük, kísérje figyelemmel honlapunkat (www.missziotours.hu) és Facebook oldalunkat (www.facebook.hu/missziotours)!