Toszkána

2024. június 4-8.

(5 nap / 4 éj)

Utazás: különjáratú autóbusszal

Indulás: a kora reggeli órákban

Szállás: 3* szállodákban, (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)

Ellátás: reggeli és vacsora

 

1. nap: Szombathely– Montecatini Terme

Elutazás a reggeli órákban, utazás rövid technikai pihenőkkel Montecatini Terme-be, a szálláshelyre, vacsora.

Idő függvényében Pistoia-ban a világ egyik legnagyobb faiskolai termesztő vidékének megnézése, esetleg egy üzem meglátogatása.

 

2. nap: Montecatini Terme – Firenze – Montecatini Terme

Képtalálat a következőre: „firenze fotók” Egész napos kirándulás Firenzébe, a reneszánsz művészetek „fővárosába”. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a San Lorenzo-bazilika stb.

Délután szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére: Santa Croce-templom, Uffizi-képtár, stb. Este visszaérkezés a szálláshelyre Montecatini Terme-be, vacsora.

 

3. nap: Montecatini Terme – Pisa – San Gimignano – Siena

Kapcsolódó kép

Délelőtt látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák terén található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai ferde torony (a székesegyház harangtornya). A Délután folyamán Toszkána középkorból itt felejtett kisvárosát San Gimignanót nézzük meg. San Gimignano falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás a katedrálisban (szép középkori freskók), majd lehetőség lesz felmenni a legmagasabb torony tetejére (panoráma a sikátorok világára és a hangulatos toszkán tájra). Szállás és  vacsora Siena környékén.

4. nap: Siena – (borozgatás) – Siena

Reggelit követően, egész napos tartózkodás Sienaban, Olaszország legegységesebb hangulatú középkori gótikus városában, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kiemelkedik a csodálatos katedrális (tele műkincsekkel), Olaszország védőszentjének, Sienai Szent Katalinnak a szülőháza, melynek egyes helyiségeit kápolnákká alakították (gyönyörű freskók) és a világhírű gótikus városháza égbeszökő tornyával a főtéren, mely Olaszország talán leglátványosabb középkori tere. Szabadprogram, majd a késő délután borozgatás egy tipikus toszkán termelői pincészetben Siena mellett. Az esti órákban visszaérkezés a szálláshelyre, vacsora.

5. nap: Siena – Szombathely

Reggeli a szállodában, majd hazautazás rövid technikai pihenőkkel.

Részvételi díj (irányár): 200.000 Ft /fő

A részvételi díj nem tartalmazza: belépők, borozgatás, utasbiztosítás árát.

Az ajánlat készítésekor foglalás nem történt, ezért az ár irányárként értelmezendő!

A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!

Félpanziót kértünk, a szállástól a vendéglők távolsága, száma, és befogadóképessége  miatt.

Jelentkezés: 2024.04.05.-ig gyula.both@outlook.hu