Közgyűlés 2024.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezete 2024.03.18-án 15.00-kor tartotta éves közgyűlését a Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Központjában. Vajkovics Balázs elnök és a bizottsági elnökök évértékelő beszámolót tartottak. Sajnos a kamarai tagság kevesebb, mint egyharmada jelent meg, ezért a közgyűlést 15.30-kor szintén össze kellet hívni.

 

Az elnök vezetőségi beszámolójában elmondta, hogy a 2023. évre szervezett programok sikeresen lebonyolításra kerültek. A januári Növényorvos Bál és a Vasszécsenyi Konferencia már megszokottnak mondható módon, nagy sikerrel zárultak.

A tavalyi évben a Zala vármegye által szervezett sportnap kibővül egy főzőversennyel is. Ezt a főzőversenyt Borhi András tagtársunknak sikerült megnyernie.
A 2023-as nagy eseménye volt, hogy az Országos Kamarai elnökünk, Labant Attila lemondott és a helyére Hunyadi Istvánt választotta a küldöttközgyűlés.
Ősszel az az épület amiben a kamarai iroda volt található, sajnos felszámolás alá került, így irodahelyiség nélkül maradtunk. Ezt a problémát dr. Pusztavámi Márton segítségével tudtuk megoldani, aki felajánlott egy irodahelyiséget a sárvári telephelyén.
Az évet rendezvénnyel zártuk, amely nagyon jó hangulatúra sikerült, tagjaink között elmélyültek a kapcsolatok.
Tavalyi évben sorkerült Örökös Tag választásra is. Az Országos Kamara felé két jelöltet küldtünk, Déri Mátét és dr. Maráczi Lászlót. Örömmel tudtuk meg, hogy dr. Maráczi László kapta ezt az elismerést, elsőként az országban.

Csigóné Czeglédi Irma tagtársunk elhunyt 2024 januárjában.

2024-ben már kamaránk tagjai részt vehettek a szokásos évnyitó bálunkon, illetve februárban a PREGA-ra kaphattak kedvezményes belépőjegyeket Borhi Andrásnak köszönhetően. Január-februárban már megrendezésre került egy 80 órás alaptanfolyam és több helyszínen az öt éves továbbképzések.

A 2024 év megvalósítandó feladatai közé tartozik nyári kirándulás szervezése, amelynek úti célja Toszkána, erre a gyula.both@outlook.hu címen lehet jelentkezni. Az irattár rendezése, NOTILL szakmai nap szervezése, továbbképzési rendezvényre meghívni Dobos Endrét.
A közgyűlés megszavazta, hogy az elnökség felvehet egy főállású munkatársat, az irodai munkák kézben tartására.

 

Horváth Nóra az Oktatási és Továbbképzési Bizottság elnöke elmondta, hogy 2023 februárjában lezárult az első öt éves kreditrendszerű továbbképzési ciklus. Tavaly 64 tanúsítvány lett kiállítva a tagság felé. 2023-ban 6 kredites rendezvény zajlott le, amelyeken 20 kreditet lehet szerezni.

A közgyűlés végén sorkerült a Kiváló Növényorvos Gyűrű és a 60. életévüket betöltött tagjainknak járó kitűzők átadására. Idén Kondor Gábor és Skriba Lajos vette át a közgyűlés keretei között.

 

Kiváló Növényorvos Gyűrűt Horváth Nóra, illetve Ughy Péter az előző évi elmaradás után vehették át.