Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

Egy-két érdekes hír 2014

Új botsáskafaj a világ második leghosszabb rovara  /index/

Két belga tudós a Phasmatodea, vagyis a botsáskák rendjének két új faját és egy alfaját fedezte fel a vietnami erdőkben. Az utóbbi a Phryganistria heusii yentuensis nevet kapta, és hosszúságával rögtön a második helyre ugrott a jelenleg ismert rovarok között.

A Joachim Bresseel és Jerome Constant által felfedezett alfaj akár 32 centisre is nőhet, a mellső végtagjait kinyújtva pedig elérheti az 52 centis hosszt. Ez azért csak a második helyre elég, mert a rekordot 36 centivel tartja a Borneó szigetén élő, Phobaeticus chani nevű faj.

Phryganistria-heusii-yentuensis  Nagy méretű kép

Egy csodálatos gyógynövény a rákos sejtek 98%-át elpusztítja 16 óra alatt

 a kutatók folyamatosan próbálnak gyógymódokat találni a rák gyógyításra

Artemisia annua vagyis az édes üröm
Nevezetesen, a "Life Science" magazin publikálta először az artemisininről azt, hogy az "édes üröm"- azaz az "Artemisia annua" származék, amit a kínai orvoslás már régóta használ- a tüdőrák sejtek nem kevesebb, mint 98%-át megöli mintegy 16 óra alatt.

http://www.nepbetegsegek.hu/egy-csodalatos-gyogynoveny-a-rakos-sejtek-98--at-elpusztitja-16-ora-alatt.html

 Kipusztulhat a banán  /index/

Banánszakértők már öt évvel ezelőtt figyelmeztették a világot, hogy hamarosan kihalhat a kedvelt trópusi gyümölcs, és egy friss tanulmány szerint a helyzet csöppet sem javult azóta. Egy szakértő szerint a legnagyobb banántársaságok nem törődnek a gyilkos Panama-kórral, amely megtizedeli az ültetvényeket.

A gyümölcs, amely elpusztítja a rákot

 A graviola fa évről évre termel egy bizonyos szúrszop nevezetű gyümölcsöt. A termése hatalmas és húsa fehér. Frissen leszedve is fogyasztható, vagy akár különböző szirupok, édességek, italok formájában. A legfrissebb kutatások alapján, azt mondhatnánk a szúrszopról, hogy egy igazi csodaszer. Olyan anyagokat tartalmaz, ami ha egyszer bekerül a szervezetbe számos daganatos sejtet elpusztít. Egyes források úgy tartják, hogy 10.000-szer erősebb, mint bármilyen kemoterápia és képes elpusztítani mindenfajta rákot.

http://magyarmegmaradasert.hu/erdekkorok/egeszseg-gyogyitas/gyogynovenyek/item/3737-a-gy%C3%BCm%C3%B6lcs-amely-elpuszt%C3%ADtja-a-r%C3%A1kot

Szúrszop a Graviola fa gyüölcse

 

 

 

 

 

 

 Félelmetes, ismeretlen biodiverzitás

 Tökéletes bizonyíték arra, hogy alig ismerjük Földünket: az akadémia 2014-ben összesen 221 új fajjal gazdagította az állat- és növényvilágról gyűjtött ismereteinket.

 

http://www.origo.hu/tudomany/felfedezo/20141224-felelmetes-ismeretlen-biodiverzitas.html

 Mi lehet ez? Lombok közt lakik, és mérgesnek tűnik

  

http://www.origo.hu/tudomany/20141215-mi-lehet-ez-jatek-1.html?pIdx=1

 

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 v2 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba