Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezete 2018.03.02. tartotta éves rendes közgyűlését. Both Gyula elnök évértékelőt tartott, és megszavazásra került a kredit pontos mérnöktovábbképzés.

A közgyűlésre a Vasszécsényi Új-Ebergényi kastélyban került sor. A tagság több mint egyharmada jelent meg.

Both Gyula elnök évértékelőjében arról beszélt, hogy a jogszabályok burokban tartották a szakmát, és a növényvédősöknek nem kellett fejlődni. Nem voltak szakmai továbbképzések, fejlesztések és nem tudott kialakulni egy szaktanácsadói réteg. Ezeket a feladatokat a külföldi szaktanácsadók, a NAK, a forgalmazó és kereskedő cégek vették át. A kamara ajánlást ad ki a növényorvos által végzett szolgáltatások munkadíjának alsó és felső határára vonatkozóan. Ez a kamarai törvény módosítás már megint csak a burok megerősítésére szolgál. A gazda kap permetezőbemérést, szolgáltatási szerződést garantált árral, és kap receptet, de ezért a növényvédőstől mit is kap?

A nagy többségnek még egy mikroszkópja sincs, nincsenek eszközök, programok, előrejelzési rendszer, csapda hálózat. Nincs gyom, és tápanyag térkép stb.

A permetező bemérés egy garancia nélküli kötelező szolgáltatás. Minden kísérlet azt mutatja, hogy a tiszta vízzel történt vizsgálat teljesen eltér a növényvédőszeres adalékanyagos permetlé szórásképétől, és akkor még nem beszéltünk a PH és NK módosító hatásairól.

Szóba került a szermaradék kérdése, és az élelmiszereinkben megtalálható toxinok kérdése. Kiemelésre került a gomba spórák egészségkárosító szerepe is.

Both Gyula elnök ismertette az új eszközöket és fejlesztett programokat.

A 2017 év rendezvényeinek ismertetése után a gazdálkodás eredményei kerültek szóba. Minimális veszteséggel zárta a VMNK az évet, de kb. 4 millió forintos beruházást hajtott végre.

Both Gyula elnök kiemelte az Osztrák kamarával, a Soproni Egyetemmel kötött szerződés jelentőségét, ami a pályázatokhoz nagyon fontos kitétel. A Misszió Tours is 10 évre visszamenőleg adott igazolást a szakmai utak szervezéséről.

2018. év tervei között szerepelt az Ausztriában az eszközeink, programjaink bemutatására kerül sor szakembereknek és gazdáknak. Kirándulás a Soproni egyetemre és Cseh országba. Az állandó programok is megrendezésre kerülnek /sportnap, bál, konferencia/.

A bizottsági elnökök beszámolói után sorra kerültek a kitűzők átadása, és Farkas István Külföldi kapcsolatok Bizottság Elnöke kapta az év kiváló növényorvosa emlékgyűrűt.

A kredit pontos átállás tervezetét Eredics András Oktatási Bizottság Elnöke ismertette. Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia ügyvédnőnk a jogszabályoknak megfelelőnek tartotta az előterjesztést. Az ötévenkénti továbbképzés, sok esetben az elavult jogszabályok és ismeretanyagról szólt. Most minden évben frissülhet az ismeretanyag, bővülhet a szakmai tudás. A téma megvitatása után, a jelenlévők nagy többsége megszavazta a kreditpontos képzésre történő átállást.

 

 pdf

Beszámoló

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

felügyelői körzetek 2018 vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba