Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

Megkezdődött a növényvédelmi kamara kiárusítása, duplájára emelték a tagdíjat, okok és okozatok. Közgyűlést hívunk össze május 17-re.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara átadta a 80 órás zöldkönyves oktatásának jogát a NAK Nonprofit KFT-nek. Olyan vállalást tett, hogy éveken át nem vállal ilyen oktatást. Természetesen a vezetőségnek nem lett volna joga a törvények, és szabályzataink szerint ezt megtenni. Az oktatás adta a területi szervezetek bevételének, és működésének fő forrását. Körülbelül Tarcali elnök úr a szerződés aláírásakor 9-10 kamarai szabályzatot szeget meg. Szolnok és Vas megyén kívül ezt senki sem tette szóvá. A szabályzatokat mellékeljük.

Megjegyezzük, hogy ezt törvényesen is meg lehetett volna oldani, de ezt senki sem akarta. 

A hiány pótlására a tagdíjat 15.000-ról a KKGY 30.000 Ft-ra emelte, állítólag 15 megye kérésére, kértük ezeket a kérvényeket, de nem kaptuk meg. Az országos kamara egyre növekvő kiadásainak pótlására a megyéknek 20% tagdíj befizetés helyett 25%-ot kell adni.

Kamaránk a permetezőgép bemérés, NAK előrejelzés, NÉBIH felderítés elkótyavetyélése után a tagsággal fizetteti meg saját hibáit.

A KKGY-en megint voltak szabálytalanságok, a tavalyi év után ez nem meglepő, a Felügyelő Bizottság reggel tárgyalta a pénzügyi beszámolót, a küldöttek meg a villámvetítés után el is fogadták. Matematikában erős nemzet vagyunk. Ügyvéd helyett, regisztráció nélküli helyettes, napirend változtatás elfogadás nélkül stb.

 

VMNK szeretné megtartani a közösséget, a tagdíj emelés 2020-tól lesz érvényes, addig még senki se gondolkodjon a kilépésen. Vannak alternatíváink, hogy a tagdíj emelését, és az országos kamarának átadandó pénzt hogyan kerülhetjük ki. Hamarosan az Oktatási Bizottság körlevelet fog küldeni. Kérünk mindenkit, hogy aki tud jöjjön el a közgyűlésre., fontos döntéseket kell hozni a jövőt illetően.

Az oktatással kapcsolatban ügyvédhez fordultunk Szolnok megyével együtt, mint bejegyzett önálló jogi személyek.

pdf2

JOGSZABÁLYOK

 

2019.04.13.

VMNK PORTÁL

Magyar Díszfaiskolások Egyesülete

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 v2 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba