Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

Egy kicsit betekintettek a jövőbe a VMNK tagjai és vendégei. A kétnapos szakmai rendezvényünkön közel 250 látogató volt. Az Osztrák és a Szlovák társszervezetek is képviseltették magukat.

2019.május 9.  Vasszécseny Új-Ebergényi Kastély Szakmai Napon is a drónok felhasználásának lehetőségeit mutattuk be a VMNK tagjainak. Tagtársaink Eredics András, Mágori Tibor saját tapasztalataikat ismertették. Both Gyula az élelmiszerekben lévő toxinok káros hatásairól beszélt, és egy vitát indított el a permetezéshez használt vizek kémiai problémairól. Adana, Kwizda és Bayer képviselői az új fejlesztéseiket vetítették elénk. Különösen újszerű perspektívában tartotta meg előadását Balczár Zoltán /Adama/ tagtársunk. Kondorné fodor Ildikó /Kormányhivatal/ a megyei előrejelzésben használt eszközökről és lehetőségekről tartott előadást. A VMNK az idei évben az Oszkói fénycsapda üzemeltetésének költségeit átvállalta.

Kurt Foltin, Agro DS, Burgenland előrejelzési szakértője és koordinátora, valamint  Ing. Stefan Winter, Burgenlandi Agrárkamara növényvédelmi referense, koordinátora az Osztrák előrejelzési rendszerről beszéltek, fontosnak tartották a VMNK-val a kapcsolatot, hiszen a kártevők nem ismerik a határokat. Az előrejelzési rendszer kiépítéséről még lenne mit tanulni a szomszédoktól. Megtudtuk, hogy a Japán cserebogár már megjelent náluk, és a Xylella is komoly veszélyt jelent.

Délután egy nagy csapattal a Jeli arborétumba mentünk. Házigazdánk Varga Péter tagtársunk és Both Gyula elnök botanikai sétára hívta a jelenlevőket. Visszaérkezéskor Borsics József főszakácsunk Varga Antal tagtársunk által felajánlott szarvast készítette el nekünk. Köszönjük mindenkinek, akik segítettek a program létrejöttében. Már sötétedett mikor hazaindultunk. Közben volt lehetőégünk az erdész kollégákkal is beszélgetni.

2019.Május 10. II. VMNK Drón Nap BASF támogatással a NÉBIH Növényfajta-kísérleti Állomáson. Póczik Miklós tagtársunk volt a házigazdánk. Jordán László igazgató /NÉBIH/ vázolta elénk a drónokkal kapcsolatos várható jogszabályokat. Sok kérdés merült fel, de bizakodóak vagyunk, hogy hamarosan lesznek permetező drónok a mezőgazdaságban. A rendezvény támogatója a BASF is az új fejlesztéseket ismertette a jelenlévőkkel. Vajkovics Balázs alelnökünk volt a BASF részéről a házigazdánk, és a sajtó referensünk a TV.ben.

A drónvízet Ladányi Sándor / LASA Agrokultúra Kft./ és a CDA technológiát Törőcsik Pál /Paulinus Agro Kft./ ismertette meg velünk. Fásszárú Invaziv növények elleni védekezés lehetőségeire /Szidonya István /SM Consulting Kft. – IST Consulting Kft./ saját fejlesztéseit ajánlotta. DJI Agras MG-1S permetező drónt /Udvarhelyi Csaba Drone Agro Kft./mutatta be és élőben is láthattuk permetezni. A Raiffeisen RWA Österreich szolgáltatási drónpilótája: Claudia Mittermayr/jóvoltából a TRICHOPLUS kapszula szóró drónt működés közben is megtekinthettük.

A tegnapi vendégeinkhez csatlakozott a Osztrák Integrált Növényvédelmi Szervezet (ÖAIP) elnöke, Dr. Josef Rosner: 5 drónpilóta munkatárssal Alsó-Ausztria tartományból. Jozef Kotleba, a Szlovák Növényvédelmi Szövetség vezetője.

Dr. Josef Rosner elnök meghívta Both Gyula VMNK elnököt egy közös Ausztriai megbeszélésre. A VMNK Sportnapon folytatódnak majd a közös programok.

http://magyarmezogazdasag.hu/2019/05/13/dronok-novenyvedelemben

 http://www.tvszombathely.hu/hirado/hirado---2019-majus-10

2019.05.12.

VMNK

https://www.vaol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/dronokkal-a-foldek-fole-a-kep-megmutatja-hol-van-betegseg-hol-van-tapanyaghiany-2848225/

IMG 6367 (Másolás)

IMG 6375 (Másolás)

 

IMG 6382 (Másolás) IMG 6384 (Másolás)
IMG 6395 (Másolás) IMG 6399 (Másolás)
IMG 6407 (Másolás) IMG 6412 (Másolás)
IMG 6417 (Másolás) IMG 6422 (Másolás)
IMG 6430 (Másolás) IMG 6433 (Másolás)
IMG 6438 (Másolás) IMG 6450 (Másolás)
IMG 6455 (Másolás) IMG 6471 (Másolás)
IMG 6549 (Másolás) IMG 6554 (Másolás)
IMG 6557 (Másolás) 0124cx (Másolás)
123cv (Másolás) IMG 7022 (Másolás)

VMNK

 

Magyar Díszfaiskolások Egyesülete

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 v2 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba