Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

2019.évi szükséghelyzeti felhasználási engedély a Viballa™ gyomirtó szerre napraforgóban parlagfű ellen, Nurelle™-D 50/500 EC Rovarölő szer kukoricában.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatóság a Dow AgroSciences Hungary Kft. kérelmére 2019. április 3. napján kelt határozatában engedélyezte a Viballa gyomirtó szer felhasználását 2019. évben napraforgó kultúrában parlagfű ellen.

A készítmény felhasználható

  • napraforgóban 2019. május 1.-től július 31.-ig

 

Napraforgó kultúrában a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 6 leveles állapotától a vegetatív növekedési stádium végéig (csillagbimbós állapot előtt) 1,0 l/ha-os dózisban 200-300 l/ha lémennyiséggel földi géppel kijuttatva. Hagyományos és herbicid toleráns napraforgó hibridekben egyaránt alkalmazható. A készítmény levélen keresztül fejti ki hatását, ezért a kijuttatást arra az időpontra kell időzíteni, amikor a parlagfű teljes mértékebn befejezte a csírázást. A készítmény kijuttatására optimális időpont a parlagfű 6-8 leveles fejlettsége, de a parlagfű 30 cm-es nagyságáig hatékonyan alkalmazható a túlfejlett gyomnövény elleni védekezésre. A Viballa hatékonyan irtja a fehér libatopot és a selyemmályvát is. A készítményt önmagában kell kijuttatni, más növényvédő szerrel nem keverhető. Más gyomirtó szerek használata után legkorábban 7-10 nap múlva alkalmazható. A készítmény használata a vetésforgót nem befolyásolja. Munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap, míg előírásszerű felhasználás esetén élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartása nem szükséges.

A felhasználást engedélyező 6300/224-2/2019. számú NÉBIH határozat IDE kattintva letölthető!

A felhasználás előtt a termelő köteles regisztrálni a felhasználás tervezett helyét, nagyságát, felelős növényvédelmi szakember nevét, engedélyszámát, elérhetőségét a https://my.corteva.com/Viballa honlapon.     

A felhasználó köteles a kezelés időpontjáról – annak megkezdése előtt – tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalt!

pdf                                   pdf2

               Viballa™                                                     Nurelle™-D

 

Magyar Díszfaiskolások Egyesülete

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 v2 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba