Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

Olvasva a kommenteket, bár nem valószínű, hogy előre viszik a szakmát, de talán mindenkiben felébreszt valamit. Szóljatok hozzá a témákhoz e-mailben, Facebookon.

Termelő: Egy preventív egyes növényvédőszert, vagy gyomírtót, amely egész Európában engedélyezve van, miért kell egy növényorvossal felíratni, aki nem is látta a területet. Szaktanácsot nem ad, de nincs is értelme, azt sem tudja, hogy milyen gyomok vannak ott. Európában ki kell érdemelni a szaktanácsadói státuszt, itt jogszabály szavatolja.

Növényvédő mérnök: Saját magamnak írok receptet, leírom magamnak, hogy hogyan használjam a növényvédőszert. A diploma és a hatósági fehér könyv alapvetően semmire sem jó. Egyszerűbb egy receptgyárral megoldani a vásárlást, vagy külföldről behozni, ott olcsóbb is.

EÜ Gázmester és növényvédő mérnök: Bizonyos egyes kategóriás szer, és minden gázosító szer igazolvány felmutatása mellett vásárolható, ha növényvédősként akarom megvenni a következők kellenek:

  1. Fehér könyv
  2. Kamarai igazolvány
  3. Recept
  4. Szerződés
  5. NÉBIH honlapján a szerződés rögzítése
  6. NAK, vagy Ipar kamarai tagdíj
  7. NAK szaktanácsadói rendszerbe regisztrálás
  8. Permetező bemérése

Egy állatorvos humán gyógyszert is kap az igazolványára recept nélkül. Valamit nem bonyolítottunk túl? / A VMNK is fizet az Iparkamarának tagdíjat/

Kamarai tag: Egy kamarai tagnak csak kötelezettségei vannak, de az érdekeit senki sem védi, és hol vannak a jogai.

Szolgáltató: Senki se gondolja, hogy ha bemérette a permetezőt akkor az 3 évig rendben van. Néhány nap folyamatos munka után már nem az a szóráskép, és persze az sem mindegy mit permetezünk ki. Ez csak egy UNIÓS szabály, melyet teljesíteni kell. A szakmához semmi köze.

Kamarai tag: Kiléptem a kamarából. A bélyegzőmet, amely saját névre szól, és megvásároltam miért is kell visszaadni? A recept könyvre is ugyan ez a kérdésem. A bélyegzőt és a receptet vissza lehet anélkül is vonni.

2019.08.11. Both Gyula VMNK

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 v2 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba