Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

Egy komment, amely mindenképpen főcímet érdemel. Hiányzó érdekvédelem jó példája.

Hivatkozva telefonbeszélgetésünkre, a tevékenység-besorolás és a kötelező kamarai tagságot illetően az alábbiakat vetném fel:

   Szerintem a „749005-Mezőgazdasági, vadgazdálkodási, erdőgazdálkodási szakmai tervezés, szakértés" nem ugyanaz, mint a növ. véd. szakirányítás, mivel az előbbi spec. tanfolyamhoz ill. továbbképzéshez kötött, sokkal komplexebb, külön regisztrációköteles tevékenység. Ahhoz, hogy valaki szakirányítóként működjék, nem feltétel a szakértői karba történő belépés!

Véleményem szerint a vállalkozói tevékenységjegyzék (mezőgazdaságra vonatkozó) „szegényessége" folytán akarják a növényvéd. szakirányítást a 749005-be besorolni, pedig létezik a „829902-M.n.s. egyéb gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás" megnevezésű tevékenység, amely szerintem alkalmasabb és korrektebb lenne ez esetben.

A másik felvetésem ill. kérdésem a kötelező kamarai tagsági viszonyokkal kapcsolatos: úgy tudom, hogy ha valaki tagja a növ. véd. kamarának (ahová tagdíjat fizet !!!), s nem végez önálló mg-i tevékenységet, nem termel, nem gazdálkodik, nem veszi igénybe más kamara (Agrár- és Iparkamara) szolgáltatásait, akkor ez utóbbiak nem követelhetnek kötelező belépést és tagdíjfizetést a növ, véd. szakirányítótól, csak azért, mert szolgai módon a 749005-be sorolták be!

Gondoljunk bele abba, ha még a 30000 Ft felett is sarcolnák a tagjainkat (kivéve a gazdálkodó társainkat), hányan maradnának a szakmai kamaránkban !? Vagy tán az a cél, hogy a növ. véd. kamarát az agrárkamara egyik osztályává silányítsák (egyféle tagdíjfizetéssel) ?

VMNK 2019.8.11.

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 v2 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba