Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

Amerikában már nem működnek a GMO-s kukoricák rovarok ellen. Az EU-ban még eladhatók?

 Eredeti cikk:

http://www.theecologist.org/News/news_round_up/2501027/brazil_gmo_bt_corn_no_longer_resists_pest_attack.html

 Google forditás

Brazília: GMO "Bt kukorica" ​​már nem áll ellen a kártevők támadás

Az Ecologist

Augusztus 2, 2014

 

GMO kukorica fajtákat, amelyek kifejezik rovarölő Bt toxinok hiányában a területen, a jelentések fertőzöttség az őszi selyemhernyó Bt kukorica Brazíliában és az USA-ban. Most az EU előtt áll, hogy hagyja jóvá az egyik hibás fajták használata az európai gazdaságokban.

Vannak alig nem GMO-vetőmagok elérhető ... ez nagyon kényelmetlen, hogy a vállalatok hibáztatta a gazdák.

Az Egyesület a szójabab és a kukorica termelők a Mato Grosso régió (Aprosoja-MT) sérelmezte, hogy a tagok "genetikailag módosított" Bt kukorica "növények már nem ellenálló rovarkártevők.

Ez kukorica, amelyet genetikailag módosított, hogy készítsen egy inszekticid toxint, amely taszítja vagy megöli kártevők - elsősorban Spodoptera frugiperda, vagy más néven őszi sereghernyó, kukorica leafworm vagy déli grassworm.

A Bt toxin célja az, hogy védelmet nyújt a növény, anélkül, hogy le kell permetezni rovarölő. De jelentések termelők azt állítják, hogy a Bt-kukorica valójában kevésbé ellenálló támadásaival Spodoptera hernyók, mint a nem GMO fajták.

Most a gazdák kénytelenek voltak alkalmazni rovarirtó szereket a növények, állványok akár további környezetvédelmi és pénzügyi költségek - miután már fizetett magasabb árat a GM kukorica magokat.

Megtévesztő reklám?

A veszteség rezisztencia Bt kukorica hernyók azonosítottuk Aprosoja-MT márciusban, amikor az első jelentések merült Mato Grosso gyártók megijedt, hogy mit láttak a pályán.

Aprosoja-MT gyülekezni kezdtek technikai jelentések adatokat, fényképeket és gazdasági elemzés a termelők pénzügyi veszteség, becslések szerint 54 $ hektáronként szempontjából extra rovarirtó és alkalmazás költségeit.

A szövetség most azt szorgalmazza, a Monsanto, a DuPont, a Syngenta és a Dow cégek kínálnak megoldásokat, valamint kompenzálják a mezőgazdasági termelők a veszteségeket.

"Szeretnénk a vállalatok mutatnak a gyors megoldást a veszteségek és a módja annak, hogy kompenzálja azokat, akik kárt", mondta az elnök Aprosoja-MT, Ricardo Tomczyk. "Ez a tipikus esete a termék ígért eredmény, hogy soha nem volt szállított - azaz megtévesztő reklám "

Blame a gazdák

Az egyesület adta a vetőmag cégek tíz nap áll rendelkezésére, hogy megoldásokat kínál a problémákra által a GM-fajták, valamint a módja annak, hogy kompenzálja a veszteségeket, amelyekkel a gazdák Mato Grosso.

De a Monsanto és más vetőmag cégek nem valószínű, hogy igazodjon a gazdák. A Reuters szerint : "vetőmag cégek azt mondják, hogy figyelmeztetett brazil gazdálkodók a növény részét kukorica mezők hagyományos vetőmagok, hogy megakadályozzák bugs mutálódik és rezisztenssé GMO magokat."

Azonban Tomczyk válaszolta, hogy a vetőmag cégek létrehozásának lépéseivel rovar refugiumot nem GMO kukorica homályosak voltak, és nehéz követni. És minden esetben, hozzátette: "Vannak alig nem GMO-vetőmagok elérhető ... ez nagyon kényelmetlen, hogy a vállalatok hibáztatta a gazdák."

Aprosoja-MT megpróbál megállapodásra jussanak a vetőmag cégek, de ragaszkodik ahhoz, hogy a gazdák készek perelni a peszticid költségeket.

Nem az első alkalommal

Ez év elején, egy hasonló probléma merült fel az USA-ban, amikor a tudósok igazolták, hogy a kukorica-pusztító gyökérférget bontakozott ki, hogy ellenáll a GMO kukorica tervezték, hogy megölik őket.

És szerint a non-profit TestBioTech , a GMO kukorica 1507 -ami hamarosan termesztésre elismert az Európai Unióban - egyike azoknak a most hiányában Brazíliában.

Ez a fajta kukorica által kifejlesztett amerikai cégek Pioneer / DuPont és a Dow, egyesíti a Bt rovarölő fehérjét tolerancia glüfozináttal gyomirtó szerek.

Egy tanulmány szerint folyóiratban Crop Protection, bizonyos kártevők Brazíliában egyre ellenáll a kukorica sort csak néhány év múlva piaci jóváhagyásra.

Farias és munkatársai. (2014) talált rezisztens populációk Spodoptera a szövetségi államokban Bahia és Rio Grande del Sul. A szerzők szerint, rezisztencia kialakulása ősszel selyemhernyó először észre 2012-ben, a harmadik év kezdete után a kukorica termesztése 1507 Brazíliában.

Ipari válasz - még több GM tulajdonságok

Az iparág válasz az ilyen veszteség hatásosság nem, hogy ösztönözze a biodiverzitás, hanem tovább módosítani a szervezetek szerint TestBioTech :

"Az ügy a brazil példa egy általános tendencia azt mutatja, hogy csaknem húsz évvel a kezdete kereskedelmi Bt növények, vannak problémák néhány országban egyre ez a fajta genetikailag módosított termény.

"Az ipar igyekszik megoldani ezt a kérdést kereskedelmi úgynevezett" fajtákat ", hogy a termék különböző Bt-toxinok. A legismertebb példa erre a Monsanto kukorica SmartStax termel hat különböző Bt-toxinok."

TestBioTech is állítja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság újra kell gondolniuk, hogy valószínűleg jóváhagyását kukorica 1507 adott a gyorsan fejlődő ellenállás körében kártevők is idézve: "alapvető hiányzó adatok kockázatértékelés."


 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 v2 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba