Aktuális ajánlatok

Dr. Maráczi László könyve: Díszfák, díszcserjék védelme

Megjelent Dr. Maráczi László könyve: Díszfák, díszcserjék védelme

Dr. Maráczi László Díszfák, díszcserjék védelme című könyvét szeretném minden kerttel foglalkozó kollégának ajánlani. A könyv a hazai növényvédelem terén hiánypótló, bátran állíthatjuk, hogy világviszonylatban is. Sokszor bosszankodunk, hogy miért is nem szép a kedvenc növényünk. Lapozzuk csak fel a könyvet akár szakemberek vagyunk, akár kertbarátok könnyen navigálva megtalálhatjuk mi támadta meg kedvencünket.

A szakkönyv a faiskolákban termesztett legismertebb díszfákon, fenyőkön és díszcserjéken előforduló abiotikus tényezők okozta tüneteket, kórokozókat és kártevőket nemzetségenként sorolja fel. A legfontosabb kártevőket részletesen ismerteti. Rengeteg fotó segíti a növényeinken megjelenő elváltozások felismerését. Foglalkozik a megelőzés lehetőségeivel, biológiai és kémiai eljárásokkal, felsorolja az engedélyezett növényvédő szereket.

Nem csak azoknak ajánlom, akik hívatás szerűen foglakoznak növényvédelemmel, vagy faiskolát üzemeltetnek, erdészetet igazgatnak, hanem a közterületek, parkok fenntartóinak, tervezőinek, egyetemi hallgatóknak, kerttulajdonosoknak, vagy azoknak, akik csak szeretnék megismerni a növények betegségeit.

Dr. Maráczi László több mint három évtized alatt időt, energiát nem kímélve gyűjtötte össze ezt az ismeretanyagot. A Prenor KFt faiskola vezetőjeként ismerhette meg a problémákat, sok szakmai cikket, publikációt jelentetett meg. Nyugdíjasként sem hagyta abba a kutatást, mert szinte minden évben új kártevők telepednek meg Magyarországon, melyek veszélyeztetik, elcsúfítják szeretett növényeinket és ezeket meg kell ismertetni az érdeklődőkkel.

Néhány számszerű adat:

B5 méretben (~24x17cm) jelent meg cérnakötéssel, színes, keménytáblás borítóval

Terjedelme 626 oldal

Több, mint 100 nemzetség kórokozóit és kártevőit tárgyalja

Megrendelhető: 8500 ft

Megrendelhető: Nyugat-Dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete 9700 Szombathely, Béke tér 1.

 

 

Both Gyula elnök

 

Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezet

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba