Aktuális ajánlatok

 

 

   

   
                         
   

A DuPont folyamatosan alkalmazkodik a felhasználók igényeihez a gabona gyomirtás területén is. Alapfeltétel a gyommentes állomány biztosítása, ezért célszerű olyan készítményeket választani, amelyek jó minőségben és kockázatok nélkül valósítják meg a hatékony gyomirtást.

A kalászosok gyommentesítésére használatos DuPont gyomirtó szerek a gabonában előforduló legtöbb kétszikű gyomnövény ellen kiváló hatásúak. Kiváló szelektivitásuknak köszönhetően rugalmasan, akár a zászlóslevél megjelenéséig felhasználhatóak. Modern SX® formulációjuk könnyebb kezelhetőséget és jobb hatékonyságot biztosít, mint az egyéb formulációjú készítmények. Jól keverhetőek más peszticidekkel, így a technológiai folyamatok egyszerűsíthetőek és olcsóbbá tehetők. 

A Granstar alapú gyomirtószer kombinációknál a szokásos szántóföldi kultúrák estében nincs utóvetemény korlátozás, így a zöldítési követelményeknek is rugalmasabban megfelel, aki ezeket választja.

     
                         

   
                         
     

Egyre gyakrabban jelennek meg a mezőgazdasági szezonban szélsőséges időjárási körülmények, mely azt eredményezheti, hogy a gyakorló szakemberek sem tudják minden esetben optimális időben és körülmények között elvégezni az állománygyomirtást. A különböző herbicid toleráns napraforgó árvakelések problémája tovább nehezíti a gyomirtások helyzetét, amelyre a herbicid toleranciához képest csakis a teljesen más hatásmechanizmusú készítmények vagy ezek kombinációi jelenthetik az igazi megoldást.

Ezt felismerve a DuPont folyamatosan megújítja széles hatásspektrumú gyomirtó szer palettáját. 2017-től a Starane 250 SC-t tartalmazó ikercsomagokat Starane Forte 333 EC-t tartalmazó egységcsomagokra cseréljük. Megváltozik a Starane formulációja, és ezzel több fluroxipir (108 g helyett 120 g aktív hatóanyag) kerül kijuttatásra hektáronként, ami tovább javítja a termékek megbízhatóságát.

A DuPont gabona gyomirtószer ajánlata a 2017-es növényvédelmi szezonra:

Magról kelő kétszikű gyomnövények, mezei acat ellen:

 • Granstar® Super 50 SX®
  25% tribenuron-metil + 25% tifenszulfuron metil     
  Kiszerelés: 240 g műanyag doboz 40-60 g/ha

Magról kelő kétszikű gyomnövények, mezei acat és ragadós galaj ellen:

 • Granstar® SuperStar
  25% tribenuron-metil + 25% tifenszulfuron metil + 25% fluroxipir
  Kiszerelés: 150 g + 0,9 l ikercsomag Dózis: 50 g/ha + 0,3 l/ha
 • Granstar® SuperStar NEW
  25% tribenuron-metil + 25% tifenszulfuron metil + 33,3% fluroxipir
  Kiszerelés: 200 g + 1 l egységcsomag Dózis: 50 g/ha + 0,25 l/ha
 • Pointer® Star
  14,35% metszulfuron-metil + 14,35% tribenuron-metil + 25% fluroxipir
  Kiszerelés: 84 g + 0,9 l ikercsomag Dózis: 28 g/ha + 0,3 l/ha
 • Pointer® Star NEW
  14,35% metszulfuron-metil + 14,35% tribenuron-metil + 33,3 % fluroxipir
  Kiszerelés: 112 g + 1 l egységcsomag Dózis: 28 g/ha + 0,25 l/ha

További információkért tekintse meg összefoglaló videónkat ide vagy a képre kattintva:

     
                         
 

                         
   

A DuPont három kalászos gyomirtó-gombaölő szer csomagot kínál a gazdálkodók részére, melyekkel akár egy menetben megoldható a gyomirtás és a korai levélbetegségek elleni komplex védelem gazdaságos áron:

 • Wirtuoz® Super csomag
  Megbízható gyomirtó megoldás és állományvédelem átlagos gyomösszetételű területeken.
  A 25 ha-os kereskedelmi csomag.
 • Wirtuoz® SuperStar csomag
  Kiváló gyomirtás és állományvédelem bármilyen gyomösszetételű területen.
  24 ha-os kiszerelésű csomag.

Bízunk benne hogy a kalászos technológiai csomagjaink hozzájárulnak a sikeres gabona termesztéséhez.

       
                         
       

             
       

           
       

         
                         

 

A más módon nem jelölt, ® vagy ™ jellel ellátott márkanevek a DuPont, Pioneer és leányvállalatainak márkanevei.  © 2017 DuPont.

DuPont Magyarország Kereskedelmi
Korlátolt Felelosségu Társaság
2040 Budaörs
Neumann János utca 1
Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság
Cg. 13-09-102444

This communication is for use by the intended recipient and contains information that may be Privileged, confidential or copyrighted under applicable law. If you are not the intended recipient, you are hereby formally notified that any use, copying or distribution of this e-mail,in whole or in part, is strictly prohibited. Please notify the sender by return e-mail and delete this e-mail from your system. Unless explicitly and conspicuously designated as "E-Contract Intended", this e-mail does not constitute a contract offer, a contract amendment, or an acceptance of a contract offer. This e-mail does not constitute a consent to the use of sender's contact information for direct marketing purposes or for transfers of data to third parties.


Francais Deutsch Italiano Espanol Portugues Japanese Chinese Korean

http://www.DuPont.com/corp/email_disclaimer.html

 

 

DuPont Növényvédelem - Aktualitások

DuPont Avaunt® rovarölő szer a repce védelmére

Az őszi káposztarepce termesztésének sikerét számos tényező befolyásolja, melyek közül ki kell emelni a kártevők okozta terméscsökkenést. A tavaszi időszakban talán a legveszélyesebb a már fejlett növényen a virágzatot károsító, ezáltal a "készterméket" csökkentő rovar károsítása. Mivel a tenyészidőszak vége felé közeledve károsítanak, így az általuk okozott kiesés jelentősége megnő, mivel a termesztés során a növényre fordított költségek nagy része már ráfordításra került. Az egyik ilyen kártevő a repcefénybogár.

Repcefénybogár: Meligethes aeneus

Az Európában széles körben elterjedt bogár fő kártételi alakja a kb. 3 mm hosszú, fényes fekete színű imágó, melyek friss virágporral, bibével és magházzal táplálkoznak. A legnagyobb kártételt a virágzás előtt álló őszi káposztarepcében okozzák. Berágnak a még zöld bimbóba, mellyel csökkentik a virágok számát, amivel direkt negatív hatást gyakorolnak a növényenkénti becőszámra, vagyis a termés mennyiségére.

A repce termesztése, növényvédelme során komoly problémát okoz, hogy a neonikotinoid származékú rovarölő és csávázó szerek használatának tilalma jelenleg is életben van, mely szűkíti a repcében felhasználható, engedélyezett inszekticidek eleve szűk körét. Az repcefénybogár elleni engedélyezett készítmények nagy része ugyanabból a kémiai csoportból – piretroidok - származik, vagyis azonos hatásmóddal rendelkeznek. Folyamatos használatuk Európa több országában már súlyos rezisztencia kialakulásához vezetett. Az első piretroid rezisztens fénybogarak feljegyzése óta (1999) a kontinens egész területén egyre ellenállóbbá válnak a rovarok a piretroidokkal szemben. Az Inszekticid Rezisztencia Tanács (IRAC) 2013-ból származó eredményei szerint Európában a repcefénybogaraknak már csak 14%-a minősíthető érzékenynek e hatóanyagcsoportba tartozó rovarölő szerekkel szemben.

A magyarországi helyzet alakulását a következő ábra mutatja, mely szerint az ellenálló populációk száma emelkedett az utóbbi években, sőt 2016-ban megjelent a fokozottan ellenálló populáció is.

Többek között ezért nagyon fontos, hogy a repce kártevői ellen megtaláljuk a megfelelő, hatékony, rezisztenciatörő technológiát. A DuPont™ Avaunt® rovarölő szer segítséget nyújt mindebben, megoldást jelent a repcefénybogár elleni védelem megvalósításában.

Az Avaunt® egyediségét az indoxakarb aktív hatóanyagának köszönheti, mely blokkolja a nátrium ionok áramlását, belépését a rovarok idegsejtjeibe, gátolva ezzel az ingerületátvitelt. Ez a fajta hatásmód teljesen eltér a piacon jelenleg elérhető valamennyi repcefénybogár elleni készítménytől, így e rovarölő szer hatékonyan kontrollálja a piretroid rezisztenciával rendelkező repcefénybogarakat is. A gyakorlatban a kezelt növényfelületen,bimbókon táplálkozó rovar érintkezik a hatóanyaggal, mely bekerül a gyomrába, ezáltal perceken belül a bogár táplálkozásának leállását eredményezi, majd teljes pusztulásához vezet. Vagyis nem taglózó hatású készítményről van szó, hanem egy gyors táplálkozást leállító hatással bíró kontakt méregről. Kémiai, fizikai tulajdonságainak köszönhető, hogy hosszú tartamhatással rendelkezik, mely segíti a repcefénybogár elleni védelem lefedését.

A folyamatosan betelepülő bogarak ellen egyszeri Avaunt® rovarölő szeres kezelés által 10-12 napos védettséget érünk el, mely alkalmassá teszi a készítményt, hogy a repce zöldbimbós állapotától a virágzás kezdetéig a területen lévő és az újra betelepülő rovarokat is elpusztítsa. Kijuttatását a repcefénybogarak betelepülésének kezdetére szükséges időzíteni, mely átlagos körülmények között a növény zöldbimbós állapotára tehető.

Az Avaunt® csapadék- , UV- és hőmérséklet álló. Változó időjárási körülmények esetén is megbízható, hatékony védelmet nyújt. Sem a szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérséklet, sem az erős UV sugárzás, de még a csapadékos időjárás sem befolyásolja az inszekticid hatékonyságát.

Azon repcetermesztők, akik idén a repcefénybogár elleni védelemre a DuPont technológiát választják, biztosan nem fognak csalódni. A DuPont Avaunt® rovarölő szer már nagyobb kiszerelésben (5 literes) is elérhető és versenyképes áron szerezhető be 2016-tól a gazdálkodók számára.

Mit érdemes tudni az Avaunt® rovarölő szerről?

-        egyedülálló hatásmódú

-        gyors táplálkozás leállást okoz

-        hosszú tartamhatású (10-12 nap)

-        rezisztenciatörő

-        helyileg felszívódó - pajzsként véd

-        UV-, csapadék- és hőmérséklet álló

-        termésre pozitív hatású

-        kedvező ár-érték arányú

DuPont Magyarország Kft

A DuPont készítmények felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait!

® az E. I. du Pont de Nemours and Company bejegyzett márkan

dupont  avaunt grafikon
 
 
 
 

.

Magyar Díszfaiskolások Egyesülete

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba