Aktuális ajánlatok

ADAMA Hungary Zrt. aktuális

Tisztelt Gabonatermesztők! 


A növényvédelem, melynek célja a „kihelyezett érték” megóvása a vetéstől a betakarításig, napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a kalászos termesztés-technológiában.  Az elmúlt évek trendje, hogy egyre kisebb területen egyre nagyobb termést szeretnénk elérni, amihez azonban a hagyományos, megszokott fajták és technológia nem elég. A nagy termőképességű intenzív fajták pedig teljesen más növényvédelmi-technológiát követelnek. A korai vetésidő és az alacsony tőszám miatt a hatékony és eredményes búzatermesztés egyik kritikus elemévé vált a gyomkonkurencia időben történő kikapcsolása.

A tavasszal végzett gyomirtás nem lehet elegendő egy olyan őszi kultúránál, ahol a vetéssel egy időben számtalan gyom is kel, ráadásul az elhúzódó, gyakran nyáriasan meleg őszi időjárás kedvez a gyomok felszaporodásának. Nem véletlenül változik a kalászos gabonák gyomösszetétele. A tipikus őszi gyomok (pl: viola, veronika, tyúkhúr) problémája a szokásos tavaszi gyomirtással már nem megoldható, sőt az ilyenkor végzett permetezésekkel sok esetben még segítjük is a gyommagok beérését, ezáltal a terület elgyomosodását.

Az említett kétszikűek mellett olyan egyszikű gyomnövények, mint a széltippan vagy az ecsetpázsit hatékony irtásában fejlődésük korai szakaszában érhetünk el jó és költséghatékony eredményeket, abban az őszi állapotban, amikor még nem használták fel növekedésükhöz a rendelkezésre álló vizet és tápanyagot, amelyet a kalászosunknak szánunk.

Az ADAMA kalászos növénytechnológiájának alapeleme a Legato Trio gyomirtó szer, mely megfelel a korszerű őszi búza termesztés technológia elvárásainak.

 

vmnk

Szerkesztette: ADAMA Hungary Zrt.

 

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba